Veste proastă pentru șoferi: prețul la carburanți a depășit 8 lei pentru un litru!

Autor: Mihai Morcovescu 08 mart. 2022 Știri auto

Lovitură de proporții pentru toți șoferii din România: preţul la carburanţi a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pentru un litru. Vorbim, astfel, despre un nou record pentru piața din țara noastră.

Acest nedorit record al prețurilor vine în contextul cererii mari de combustibili. O altă cauză o reprezintă preţurile ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

De asemenea, războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina are drept consecință creșterii accelerate a prețurilor la benzină și la motorină.

Prețurile la carburanți au explodat

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Astfel, un litru de benzină premium a ajuns să coste la pompă 8,14 lei la unele stații OMV și MOL din București. De asemenea, alte benzinării din Capitală practică la același tip de combustibil prețuri cuprinse între 8,01 și 8,13 lei.

Cea mai ieftină benzină superioară costă 7,32 lei pentru un litru. În schimb, cel mai scump litru de benzină premium costă la aceste stații 7,94 lei. În schimb, benzina standard costă la pompă între 7,17 și 7,70 lei/litru.

La alte stații, motorina premium este comercializată la prețuri cuprinse între 8,00 și 8,14 lei/litru. Există, însă, stații Petrom, Rompetrol, Socar și LukOil unde același tip de carburant costă între 7,62 și  7,99 lei. Motorina standard costă între 7,31 și 7,67 lei/litru.

Mergând mai departe, un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu şi MOL din Buşteni. Alte benzinării din apropiere comercializează şi ele carburanţii la un preț apropiat de pragul de 8 lei/litru. Spre exemplu, un litru de benzină premium la staţia Rompetrol din Comarnic costă 7,91 lei, la Petrom Buşteni costă 7,85 lei, iar la Lukoil Azuga 7,92 lei.

Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit, luni, 130 de lei. Marţi se tranzacționa cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către forțele armate ale Rusiei.

Preţul la barilul de petrol se apropie îngrijorător de nivelul înregistrat în timpul crizei economice din anul 2008. Petrolul a depăşit pe piaţa Brent nivelul de 139 de dolari, iar recordul absolut al preţului petrolului a fost de 147,50 de dolari/baril.

Sursa: Peco Online

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide