Vestea care îi sperie pe fanii Audi. Când renunță nemții la motoarele diesel și pe benzină?

Autor: David Andrei 09 ian. 2021 Știri auto

O veste îi sperie pe fanii Audi. Constructorul de la Ingolstadt va renunța la motoarele diesel și pe benzină în aproximativ 10-15 ani. Nemții vor face astfel loc unei game electrice foarte variate.

GALERIE FOTO

Potrivit unor informații neoficiale, apărute în presa germană, Audi va renunța progresiv la motoarele pe combustie în cel mult 15 ani. Constructorul premium va face loc astfel viitoarelor modele electrice.

Pentru ca tranziția să decurgă în condiții bune, cei de la Audi direcționează aproximativ 35 de miliarde   de euro în direcția dezvoltării noilor modele cu emisii zero și a tehnologiilor pe care le va implementa la bordul acestora. 15 miliarde sunt rezervate exclusiv mașinilor electrice. Digitalizarea și electromobilitatea sunt, spun nemții, prioritare pentru companie.

Obiectivul constructorului german este de a avea, în anul 2025, o gamă care include aproximativ 30 de modele electrificate. 20 dintre acestea vor fi electrice. Noile mașini vor forța treptat înlăturarea celor cu propulsie convențională, speculează publicația germană Wirtschafts Woche.

“Protecția mediului și succesul economic merg mână-n mână”, este declarația CEO-ului de la Audi, Markus Duesmann, care nu face decât să susțină speculațiile.

La această oră, Audi are deja două modele electrice de serie. Este vorba despre SUV-ul e-tron și despre SUV-ul coupe e-tron Sportback. În curând, își va face apariția în gamă și e-tron GT, dezvăluit sub forma unui concept spectaculos și programat să intre în producție anul acesta.

Audi renunță la motoare diesel și pe benzină – o strategie logică

Strategia companiei cu sediul la Ingolstadt este una radicală, deși logică în contextul normelor de emisii tot mai stricte, impuse atât în statele membre ale Uniunii Europene, cât și în Statele Unite ale Americii, piețe extreme de importante pentru producătorii premium germani.

În plus, tot mai multe orașe impun restricții majore în privința accesului motoarelor diesel în anumite zone centrale.

Rivalii Mercedes-Benz și BMW au strategii similar și au pornit deja ofensiva electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide