VIDEO: a apărut primul film de prezentare cu noul Genesis G90 cu ampatament mărit

Autor: Mihai Morcovescu 03 feb. 2022 Știri auto

Producătorul sud-coreean de automobile de lux Genesis a dezvăluit la sfârșitul anului trecut cea de-a doua generație a sedanului G90. Limuzina este disponibilă și într-o versiune cu ampatament mărit, denumită „Long Wheelsbase” (LWB). Pe Internet a apărut un prim filmuleț care ne prezintă mașina în toată splendoarea ei.

Genesis G90 cu ampatament lung dezvoltă 415 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Mai lungă cu 190 mm comparativ cu varianta standard, Genesis G90 LWB vine exclusiv cu sistem de tracțiune integrală. De asemenea, mașina este „încălțată” cu roți de 20 de inch și abundă în accente cromate atât la exterior, cât și la interior.

În același timp, în habitaclu regăsim materiale și finisaje de lux, cu elemente din piele, lemn și chiar din sticlă. Acesta din urmă se regăsește la nivelul joystick-ului de pe consola centrală.

Totodată, limuzina oferă, între altele, senzor de amprentă pentru pornirea motorului, mai multe ecrane multimedia atât pentru ocupanții locurilor frontale, cât și pentru pasagerii din spate.

Un alt detaliu, care amintește de modelele Rolls-Royce, îl reprezintă specificul portierelor spate. Din cauza dimensiunii și a greutății, acestea se închid prin apăsarea unui buton de pe tunelul consolei centrale situat între locurile posterioare.

Din punct de vedere tehnic, motorizarea este aceeași în ambele cazuri, și anume un motor turbo V6 de 3,5 litri. În cazul lui G90 cu ampatament lung, propulsorul este dotat cu tehnologie mild-hybrid la 48 V și dezvoltă 415 CP. Bagajul de putere este cu 35 de „cai” mai mare comparativ cu versiunea standard.

Noul Genesis G90 în ambele variante de caroserie va debuta pe mai multe piețe în 2023. Deocamdată, nu se știe dacă va ajunge și în Europa.

În cele ce urmează te invităm să urmărești filmulețul de prezentare.

Suesa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Genesis


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide