VIDEO. Cum arată tunelul subacvatic prin care trece o autostradă din China

Autor: Daniel Samoilă 09 ian. 2022 Știri auto

Încă o performanță în ceea ce privește infrastructura din China. Țara asiatică a inaugurat cel mai lung tunel subacvatic de autostradă de pe continent.

Tunelul a fost deschis traficului după patru ani de construcție. Acesta poarte numele de „Taihu” și are o lungime de 10,79 de kilometri, fiind construit sub Lacul Taihu din provincia Jiangsu din estul Chinei.

Construcția tunelului a început pe 9 ianuarie 2018, iar costurile s-au ridicat la 9,9 miliarde de yuani (aproximativ 1,56 miliarde de dolari).

VIDEO

Chinezii au inaugurat cel mai lung tunel subacvatic din Asia

Conform economedia.ro, cel mai lung tunel subacvatic rămâne în Norvegia. Acesta are o lungime de 14,3 kilometri și se întinde între orașul Stavanger și municipalitatea Strand.

În Asia, un alt tunel subacvatic important este localizat în Japonia. Acolo se află Tokyo Bay Aqua-Line, o autostradă pentru vehicule care circulă sub Golful Tokyo și care are 9,6 kilometri.

China a inaugurat opt noi căi ferate în decembrie

China stă foarte bine și la căile ferate. Țara asiatică a inaugurat nu mai puțin de opt noi căi ferate în decembrie 2021.

Printre aceste căi ferate s-a numărat și una internațională către țara vecină Laos. Sunt secțiuni pe căile ferate în care trenurile vor circula și cu peste 300 km/h.

În ultimii 15 ani, China a construit nu mai puțin de 40.000 de kilometri de linii de tren de mare viteză. Ca o comparație, restul țărilor de pe mapamond au realizat același număr de kilometri în 55 de ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: global times



Comentarii
Inchide