VIDEO. Cum au evoluat lucrările de la Pasajul Domnești în ultimele patru luni

Autor: Daniel Samoilă 27 dec. 2021 Știri auto

Pasajul de la Domnești va fi extrem de important pentru fluidizarea traficului din Capitală. Pasionații de infrastructură au publicat pe Youtube un clip în care se poate observa cum au evoluat lucrările de la Pasaj, în ultimele patru luni.

Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei ar urma să fie inaugurat anul viitor, iar lucrările au ajuns la peste 60%.

Intră în Galeria FOTO

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că lucrările pe șantier au fost întrerupte începând din 22 decembrie. Acestea vor fi reluate odată cu data de 9 ianuarie 2022.

Scrioșteanu estimează că Pasajul Domnești va fi inaugurat anul viitor, cel târziu în luna septembrie.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=qO9dMh_dLaI&ab_channel=InfrastructureRomania

Pasajul Domnești, esențial pentru fluidizarea traficului din Capitală

„Așa cum am promis în urmă cu 2 ani, în 2022 vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoșoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021.

Urmează, în ordine, pasajele Domnești, Berceni, Popești-Leordeni (Olteniței) și Cernica. Din 2023, vom circula și pe cele 3 loturi de pe zona de Sud a Autostrăzii Bucureștiului”, a declarat Scrioșteanu, potrivit economica.net.

Proiectul pasajului de la Domnești a fost demarat în 2017, când contractul pentru proiectarea și execuția pasajului a fost încheiat cu firma Starco.

Pasajul care este, de fapt, un giratoriu suspendat, are o lungime de 536 de metri, iar costul construcțiilor este estimat la 91 de milioane de lei.

În momentul în care va fi dat în folosință, pasajul Domnești va fluidiza traficul de pe centura Capitalei.

Zona Prelungirea Ghencea – Domnești este una dintre cele mai aglomerate din București. Aici se fac cozi și de 4-5 kilometri, iar timpul de așteptare depășește zeci de minute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube / Infrastructure Romania



Comentarii
Inchide