VIDEO: Noua Honda Civic Type-R își arată mușchii pe circuitul de la Nürburgring-Nordschleife

Autor: Mihai Morcovescu 17 iun. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Honda va lansa în această vară noua generație a modelului de performanță Civic Type-R. Asiaticii aui testat luna trecută un prototip camuflat pe circuitul de la Nürburgring-Nordschleife și acum ne dezvăluie un video-teaser.

Noua Honda Civic Type-R va fi cel mai puternic hot-hatch al niponilor

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Niponii se pregătesc intens de lansarea celui mai puternic și mai performant Civic Type-R produs vreodată. În ultimele săptămâni, Honda a publicat o serie de imagini cu mai multe prototipuri surprinse în diferite faze ale procesului de testare.

Compania continuă campania de promovare a noului hot-hatch. De aceaastă dată ne prezintă un filmuleț din timpul testelor desfășurate pe legendarul circuit Nürburgring-Nordschleife. Nu este prima dată când noua Honda Civic Type-R își arată mușchii în „Iadul verde”. De altfel, mare parte din procesul de dezvoltare al modelului s-a desfășurat pe legendara pistă.

Honda nu a dezvăluit nici de această dată detalii referitoare la trenul de rulare. Ceea ce se știe este faptul că noul Civic Tyupe-R va fi ultimul model al japonezilor echipat cu motor termic pe care îl va vinde în Europa.

Este de așteptat ca mașina să primească sub capotă o versiune mai puternică a motorului VTEC turbo cu patru cilindri de 2,0 litri. Pe actualul Civic Type-R, propulsorul livrează 310 CP și 400 Nm de cuplu. Cel mai probabil, resursele vor fi transmise către roțile din față prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu 6 trepte. Acest lucru este o raritate în zilele noastre, chiar și pentru un hot-hatch.

Scopul declarat al celor de la Honda este acela ca noua generație să bată timpul pe un tur de circuit la Nürburgring-Nordschleife. Recordul este de 7:40,10 și este deținut din 2019 de modelul Renault Megane RS Trophy-R. Recent, un prototip al noului Civic Type-R a doborât recordul pe circuitul de la Suzuka.

Sursa: Honda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video, Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide