VIDEO | O Tesla Model X a ars în totalitate deși era complet scufundată în apă

Autor: Radu Țuțulan 12 nov. 2023 Știri auto

Un video postat de pompierii din Florida, SUA, arată o Tesla Model X care arde ca o torță deși este complet scufundată sub apă.

Să lansezi la apă o ambarcațiune se poate dovedi, uneori, o operațiune foarte costisitoare. Asta a descoperit pe propria piele un cuplu din Floria, Statele Unite ale Americii.

Cei doi au încercat să lanseze la apă un jet ski, dar lucrurile au luat o turnură incendiară.

Tesla Model X a ars în totalitate deși era complet scufundată în apă

În momentul în care au încercat să poziționeze remorca pentru a lansa la apă ambarcațiunea, mașina celor doi, o Tesla Model X, a pierdut aderența.

Vehiculul electric a alunecat pe rampă și a ajuns în apă. Imediat, au apărut numeroase mesaje de eroare în bord, iar femeia, care se afla la volan, a rămas blocată în interiorul mașinii.

Pentru a ieși a avut nevoie de ajutorul partenerului, care se afla pe jet ski. La scurt timp, mașina a luat foc și a ars în totalitate, deși era complet scufundată.

Pompierii din Florida, ajunși la locul incidentului, au privit neputincioși cum flăcările ieșeau de sub apă și mistuiau vehiculul.

Vehiculul a pierdut tracțiunea și a alunecat. Se pare că apa sărată a reacționat apoi cu componentele electronice, provocând un scurtcircuit. Incendiul declanșat a ars pentru o perioadă prelungită de timp. Focul a fost lăsat să ardă sub apă până s-a stins singur”, au explicat pompierii, citați de carscoops.com.

Și chiar și după ce focul s-a stins și mașina electrică a fost scoasă din apă, pericolul nu a trecut.

Pompierii au explicat că aceasta a fost încărcată pe un transportator special și a fost urmată de o mașină de pompieri până la un loc special de depozitare, izolat. Aici, mașina va fi ținută câteva zile, pentru că pericolul de reaprindere a bateriilor este foarte ridicat.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video Rich Rebuilds / YouTube


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide