Tesla recheamă 55.000 de vehicule Model X. Ce problemă au mașinile electrice

Autor: Radu Țuțulan 21 oct. 2023 Știri auto

Tesla a anunțat rechemarea a 55.000 de vehicule Model X pentru o reparație urgentă la sistemul de detecție a lichidului de frână. Iată ce problemă au mașinile electrice ale americanilor.

Autoritatea de reglementare auto din SUA anunțat că Tesla va rechema 54.676 de vehicule Model X.

Acest model a fost fabricat începând cu 2021.

Ce probleme au noile mașini electrice de la Tesla

Specialiștii au descoperit o problemă la controlerul vehiculului, care nu detectează scăderea lichidului de frână.

Astfel, nu va fi afișat în bordul mașinii nicio avertizare pentru șofer. Ceea ce poate să ducă la situații periculoase, în cazul în care mașina va pierde lichidul de frână.

Tesla a lansat gratuit o actualizare software over-the-air (OTA), pentru a remedia problema, a declarat Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), conform News.ro.

Până acum, producătorul american de vehicule electrice nu are cunoștință de accidente, răni sau decese care ar putea fi legate de această defecțiune.

În august, NHTSA a deschis o investigație asupra a 280.000 de vehicule noi Tesla Model 3 şi Model Y. Cercetarea a fost declanșată din cauza rapoartelor privind pierderea controlului direcției și a servodirecţiei.

Modele cu probleme

Și alte modele de la Tesla au avut probleme de-a lungul timpului.

De exemplu, un proprietar de Tesla Model Y a postat online o poză cu mașina pe care tocmai o cumpărase, anul acesta. Portiera nu se închidea. Modul în care mecanicii de la au etanșat portiera, înainte de a ieși pe poarta fabricii, ridică multe semne de întrebare. Și nu doar că a trecut de controlul de calitate al inginerilor, dar a și ajuns într-un showroom.

Iar în 2022, Tesla a descoperit o problemă la geamurile electrice, aproape un milion de mașini fiind afectate. În mod normal, geamurile ar trebui să se oprească în cazul în care detectează un obstacol în calea lor. Însă o serie de teste au arătat că această funcție nu se activa iar geamurile forțau închiderea. Această problemă a fost întâlnită la Tesla Model 3, Model S, Model X, Model Y.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide