VIDEO: Porsche Taycan Cross Turismo a intrat din nou în Guinness Book. Ce performanță a izbutit de această dată?

Autor: Mihai Morcovescu 08 mai 2022 Știri auto

Modelul electric german Porsche Taycan, în versiunea de caroserie Cross Turismo, a stabilit recent un nou record mondial Guinness. Avându-l în spatele volanului pe cunoscutul cascador Terry Grant, automobilul cu emisii zero a devenit primul „electric” care reușește 69 de „cerculețe” pe gheață fără oprire.

Este al doilea record Guinness pentru Porsche Taycan Cross Turismo

În urmă cu aproximativ patru luni, primul model electric din istoria Porsche intra în Cartea Recordurilor Guinness. Un exemplar Taycan în varianta de caroserie Cross Turismo (break) devenea primul automobil cu zero emisii din lume care reușește cea mai mare schimbare de altitudine în cel mai scurt timp posibil.

Acea călătorie s-a întins pe distanța a 2.250 de kilometri, a traversat cinci state americane și s-a încheiat în mai puțin de 34 de ore. Diferența de altitudine înregistrată la final a fost de peste 4.800 de metri.

La scurt timp după aceasta, Taycan Cross Turismo a reușit o nouă ispravă demnă de cartea recordurilor. Cunoscutul cascador britanic Terry Grant a izbutit să execute nu mai puțin de 69 de „cerculețe” pe gheață fără oprire. Astfel, modelul electric german a devenit prima mașină cu emisii zero care reușește cel mai mare număr de „cerculețe” consecutive.

Performanța a fost obținută pe un lac înghețat din localitatea Pite Havsbad (Suedia), la data de 3 februarie, cu ocazia Race of Champions 2022. Pentru ca recordul să fie validat de reprezentanții Guinness Book of Records, „cerculețele” trebuiau făcute fără oprire. De asemenea, Grant nu trebuia să depășească un perimetru circular de două ori mai mare decât lungimea mașinii.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide