VIDEO | TOP 5 cele mai bune SUV-uri de pe piață. BONUS: 5 modele de care să fugi

Autor: Ionuț Vîlciu 27 nov. 2023 Știri auto

Dacă vă aflați în căutarea unei mașini noi, probabil luați în calcul un SUV pentru a fi viitoarea mașină de familie. Acest segment a luat foarte mare amploare în ultimii ani, în special cel al SUV-urilor compacte, precum Hyundai Tucson sau Volkswagen Tiguan.

Acest top aduce laolaltă 5 dintre cele mai bune SUV-uri compacte disponibile în prezent pe piață, dar și 5 modele pe care ar trebui să le evitați, date fiind problemele de fiabilitate și gradul de satisfacție redus al proprietarilor.

Cei de la Car Help Corner au realizat un top al celor mai bune modele din ultima perioadă, dar au inclus și 5 dintre cele mai proaste oferte pe care le poți cumpăra. Datele au fost colectate de pe piața din America de Nord, dar sunt relevante și pentru Europa, dat fiind faptul că mulți producători au versiuni globale pentru mașinile lor.

TOP 5 cele mai bune SUV-uri compacte pe care le poți cumpăra

5. Subaru Forester

Subaru Forester este unul dintre cele mai apreciate modele printre clienți, având o bună reputație în ceea ce privește fiabilitatea și satisfacția clienților. De asemenea, își menține bine valoarea în timp și a primit un calificativ de top la testele de siguranță. Motorul boxer de 2,5 litri nu este cel mai puternic sau cel mai economic, dar noua generație recent lansată promite că va oferi un propulsor full-hybrid, ce va fi pe placul celor ce caută economia de carburant.

4. Honda CR-V

Un alt SUV ce merită cumpărat este Honda CR-V, model foarte populare atât în America de Nord, cât și în Europa, grație fiabilității, raportului calitate-preț, dar și pentru practicalitatea de care dă dovadă. Cu atât mai mult cu cât noua generație a crescut în dimensiuni și este mai spațioasă ca oricând. De asemenea, în Europa va fi disponibilă doar cu motorizări full hybrid și plug-in hybrid.

3. Mazda CX-5 și Mazda CX-50 

Cele două modele sunt asemănătoare, iar Mazda CX-5 are o reputație bună în Europa. Este unul dintre cele mai populare SUV-uri compacte, având un design plăcut, spațiu suficient la interior și motoare destul de robuste. De asemenea, este un SUV foarte sigur, indiferent dacă a fost testat în Europa sau America de Nord.

2. Toyota RAV4

Toyota RAV4 este deja un nume consacrat și una dintre cele mai vândute mașini la nivel global. Fiabilitatea este punctul forte al acestui model, iar motorizările hibride s-au dovedit foarte eficiente în timp. De asemenea, își păstrează valoarea de revânzare pe piața second-hand.

1. Toyota Venza

Pe locul 1 se clasează Toyota Venza, despre care cei de la Car Help Corner spune că este „unul dintre cele mai bune SUV-uri compacte pe care le poți cumpăra astăzi”. Venza este oferit doar cu motorizarea full-hybrid, ceea ce face din acest SUV unul foarte economic, dar și foarte fiabil.

5 SUV-uri pe care ar trebui să le eviți

Chevrolet Equinox/GMC Terrain

Aceste două modele împart aceeași platformă mecanică, astfel că are sens să le grupăm pe amândouă. Cele două SUV-uri nu excelează într-un anumit aspect și nici nu sunt cele mai performante, dat fiind faptul că cel mai populare motor este cel de 1,5 litri. Nici economia de carburant nu este strălucită.

Volkswagen Tiguan

Un alt SUV care nu se ridică la nivelul așteptărilor este VW Tiguan. Cu toate că are un design plăcut, este foarte spațios și un calificativ bun la testele de siguranță, acest model poate lăsa de dorit dacă vorbim despre fiabilitatea pe termen lung. De asemenea, poate fi mai scump de reparat decât ceilalți concurenți ai săi.

Mitsubishi Eclipse Cross

Cu toate că nu este o mașină catastrofală, este un SUV greu de recomandat dacă ne uităm la ceilalți concurenți din segment. Eclipse Cross este un model îmbătrânit, care nu dispune de același nivel de confort și tehnologie precum rivalii săi. Dezavantajul principal este scorul de siguranță mic acordat de către IIHS, catalogându-l drept unul dintre cele mai puțin sigure SUV-uri compacte pe care le poți cumpăra.

Ford Escape/Kuga

Ford Escape, cunoscut drept Kuga în Europa, nu este prima alegere a celor de la Car Help Corner, în special varianta EcoBoost. Ce-i drept, ei recomandă motorizarea hibridă a acestui model, fiind una mai puțin problematică.

Jeep Compass

În cele din urmă, avem ultimul model clasat în această listă, anume Jeep Compass. Există destule motive pentru care acest model nu se situează în topul celor mai inspirate alegeri, iar printre ele se numără faptul că prețul mare de achiziție, fiabilitatea scăzută și valoarea mică la revânzare.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide