Viitoarea Alfa Romeo Quadrifoglio va fi electrică și va avea 1000 CP

Autor: Adrian Somai 28 feb. 2023 Știri auto

Lansat în urmă cu aproape șapte ani, Alfa Romeo Giulia se pregătește să primească o nouă generație la jumătatea acestui deceniu. Potrivit primelor informații, viitoarea generație Alfa Romeo Giulia va fi echipată cu un sistem de propulsie hibridă. Fanii mărcii italiene au și un motiv pentru care se pot entuziasma, veștile aducând în discuție și o versiune de performanță Quadrifoglio care promite multe încă de acum!

Alfa Romeo traversează o perioadă destul de bună din mai multe puncte de vedere, brandul italian reajungand în atenția pasionaților auto după o perioadă mai complicată. Ultimii ani ne-au adus din partea celor de la Alfa Romeo cel puțin două modele interesante, și anume SUV-urile Stelvio și Tonale.

Stelvio a fost chiar primul model de acest fel din gama constructorului italian. Anul 2022 a fost un an bun pentru cei de la Alfa Romeo, cifrele de vânzări obținute pe plan european crescând cu 22% în raport cu anul precedent.

Trei versiuni pentru viitoarea Alfa Romeo Giulia

A venit însă timpul pentru ca cei de la Alfa Romeo să își facă planuri pentru viitor. Printre toate aceste planuri se regăsește și o nouă generație a modelului Giulia, care va veni cel mai probabil în 2025. Viitoarea Giulia va fi echipată de această dată cu o propulsie electrică și va avea trei versiuni la momentul debutului. În plus, vom vedea și un design complet schimbat pentru noua Giulia.

Potrivit Carscoops, versiunea de bază va fi echipată cu un motor electric de 350 de cai putere, în timp ce versiunea de mijloc, cunoscută sub numele de Veloce, va primi o unitate electrică de 801 cai putere. Evident, va exista și o versiune de performanță, și anume Quadrifoglio, care promite o putere de 1.000 de cai. Informația a fost oferită chiar de Jean Philippe Imparator, CEO-ul Alfa Romeo. În plus, aceeași versiune Quadrifoglio se va putea lăuda cu o autonomie de 700 de kilometri, ceea ce nu este deloc rău.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide