Viitoarele Skoda Superb și Kodiaq, testate în condiții extreme la Cercul Arctic

Autor: Adrian Somai 11 mai 2023 Știri auto

Cehii de la Skoda au prezentat astăzi câteva fotografii noi cu viitoarele modele Superb și Kodiaq de generație nouă, mașinile fiind surprinse în timpul testelor în condiții extreme. Producătorul cu sediul principal la Mlada Boleslav și-a dus cele două modele noi la Cercul Arctiv pentru a le pune la treabă la temperaturi de până la minus 30 de grade.

Atât SUV-ul Kodiaq, cel mai mare de altfel din gama constructorului est-european, cât și modelul de clasă medie Superb se pregătesc să primească o nouă generație de modele în acest an. Recent, oficialii Skoda au publicat pe rețelele de socializare mai multe imagini teaser cu viitoarele modele, însă acum le putem vedea mai bine, chiar în timpul unor teste reale. Ambele modele noi urmează să fie lansate în această toamnă, potrivit Motor1

Skoda și-a dus cele două modele noi până în interiorul Cercului Arctic pentru a le testa stabilitatea și nivelul de confort în condiții extreme. De asemenea, cehii și-au mai dorit să evalueze și fiabilitatea celor două modele de generație nouă pe distanțe lungi. Potrivit conducerii Skoda, fiecare element al celor două mașini a fost pus la încercare în cadrul acestor teste, de la motor și caroserie și până la șasiu și instalația electrică.

Bateriile versiunilor PHEV au putut fi încărcate la minus 30 de grade

Constructorul ceh și-a mai dorit însă să facă un test important pentru cele două modele noi în cadrul acestor sesiuni de la Cercul Arctic. Mai exact, oficialii Skoda au vrut să verifice prizele de încărcare ale versiunilor cu motoare hibride PHEV. Potrivit informațiilor furnizate anterior, aceste prize au fost proiectate astfel încât să funcționeze fără niciun fel de probleme chiar și la temperaturi extreme, de până la minus 30 de grade.

Lucrurile par a fi funcționat însă fără cusur în cazul celor două modele de generație nouă, oficialii Skoda fiind mulțumiți de rezultatele testelor. Așadar, nu ne mai rămâne decât să așteptăm momentul lansării din toamnă!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide