Viitorul este transparent: Continental prezintă ecrane transparente, realizate din cristal Swarovski

Autor: Ionuț Vîlciu 13 ian. 2024 Știri auto
Viitorul este transparent: Continental prezintă ecrane transparente, realizate din cristal Swarovski

Continental prezintă un nou tip de ecrane pentru lumea auto. Noile afișaje sunt realizate din cristal Swarovski și folosesc tehnologie microLED.

Continental a adus la CES 2024 o nouă inovația, care și-ar putea face loc pe mașinile de lux din viitor. Este vorba despre ecrane realizate din cristal Swarovski, ce folosesc tehnologia microLED pentru a afișa informațiile necesare. În premieră, gigantul din industria auto a prezentat un ecran pentru sistemul media al mașinii realizat alături de Swarovski Mobility.

„Cu Crystal Center Display ca o componentă cheie, dorim să revoluționăm lumea designului interior și să creăm un punct focal inovator pentru vehiculele premium ale viitorului – unul care atrage atenția și stârnește emoții. Ne îndepărtăm de afișarea simplă a informațiilor și le ridicăm la o experiență de utilizator extrem de personalizată”, a declarat Dr. Boris Mergell, șeful divizei de User Experience a Continental.

Crystal Center Display de la Continental vrea să revoluționeze designul interior al mașinilor de lux

Ecranul folosește tehnologia microLED, care a fost prezentată publicului pentru prima dată la Consumer Electronics Show (CES) 2024, ce are loc în Las Vegas. Pixelii auto-iluminați permit ecranului să fie transparent în timp ce este mai luminos și oferă un contrast mai bun decât alte tehnologii de afișare.

Swarovski a folosit tehnici speciale de șlefuire pentru a conferi ecranului o fațetare distinctă. Peter Widmann, director general al Swarovski Mobility, spune că producătorul auto a proiectat afișajul de cristal pentru durabilitate și fiabilitate.

„Afișajul Crystal Center este rezultatul unei combinații de tehnologii de producție și de procese pe care împreună cu Continental le-am implememntat într-un nou element de design inovator – unul care este la fel de impresionant din punct de vedere vizual, precum și din punct de vedere tehnic”, a explicat Peter Widmann, Senior Vice President B2B și Director general la Swarovski Mobility. El a adăugat: „În acest fel, cristalul nostru devine mult mai mult decât un simplu element de design interior – utilizatorii îl experimentează ca pe o interfață cheie de interacțiune în vehicul.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Continental


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide