Viitorul model electric Polestar 5 va fi prezentat în cadrul Goodwood Festival of Speed

Autor: Mihai Morcovescu 15 iun. 2022 Știri auto

Suedezii de la Polestar au confirmat că versiunea de serie a modelului electric Polestar 5 va apărea în 2024. Un prototip al viitorului Gran Tourer își va face debutul dinamic la Goodwood Festival of Speed (23-26 iunie).

Versiunea de serie a noului Polestar 5 va sosi în 2024

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Producătorul scandinav de automobile electrice a dezvăluit o serie de schițe și randări cu modelul de serie. Prefigurat de conceptul Precept din 2020, noul Polestar 5 va fi prezentat pentru prima dată în această lună, în cadrul festivalului vitezei de la Goodwood, care va debuta pe 23 iunie.

Reprezentanții mărcii deținute de Volvo și de chinezii de la Geely au publicat fotografii cu un prototip camuflat pe un circuit. În ciuda camuflajului, se pot distinge multe dintre detaliile estetice ale mașinii.

În același timp ne este dezvăluit și tabloul de bord al prototipului, care nici acesta nu este finisat. Dar, asemenea exteriorului, și aici se pot observa multe dintre detalii, care ne oferă o idee destul de clară despre cum va arăta habitaclul viitorului Polestar 5 .

Ne referim aici la volanul cu design nou, tunelul central înalt, selectorul cutiei de viteze, comenzile din jurul acestuia, precum și cele două ecrane de mari dimensiuni, unul pentru instrumentarul de bord, iar cel de-al doilea de tip portret, montat central, pentru sistemul de infotainment.

Prototipul pe care Polestar îl va aduce la Goodwood Festival of Speed va concura în celebra cursă de urcare. Ulterior, acesta va fi expus în „First Glance Paddock”, evident tot camuflat.

Oficialii mărcii suedeze nu au dezvăluit specificațiile tehnice. În acest moment se știe doar că viitorul Gran Tourer electric va avea o caroserie cu patru uși, faruri LED separate, stopuri sub forma unei benzi LED pe toată partea din spate și o siluetă aerodinamică, De asemenea, mașina va fi construită pe o platformă din aluminiu dezvoltată la centrul de cercetare din Coventry (Marea Britanie).

Modelul de serie Polestar 5 își va face debutul în cursul anului 2024.

Sursa: Polestar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide