VinFast President este SUV-ul la care visează toți președinții

Autor: Elena Luchian acum o lună Știri

VinFast President este mașina pe care o companie auto din Vietnam a construit-o pentru șefii de stat. Doar 500 de astfel de unități vor fi construite.

GALERIE FOTO

Compania producătoare este fondată de cel mai bogat om din Vietnam, Pham Nhat Vuong. Este ambiția magnatului vietnamez să exporte mașini către Statele Unite, Europa și Rusia. “Este declarația prin care noi arătăm lumii capacitățile producției de automobile din Vietnam”, spun reprezentanții companiei.

VinFast este primul producător din Vietnam care își construiește singur aproape componentele, spre deosebire de cei care asamblează mașini din componente realizate peste hotare.

VinFast President (7)

GALERIE FOTO

În portofoliul companiei se mai regăsesc limuzina Lux A2.0 și SUV-ul Lux SA2.0. Acestea două sunt realizate în parteneriat cu BMW și Bosch, în timp ce modelul de clasă mică Fadil este construit sub licență General Motors.

VinFast President are platformă de BMW X5, dar preț mult mai mare

SA2.0 este modelul care stă la baza noului SUV President. Acesta are la bază platforma generației precedente a lui X5. Dar sub capota lui VinFast funcționează un motor V8 de 6,2 litri de proveniență General Motos. Unitatea dezvoltă 420 de cai putere și un cuplu de 624 Nm și este cuplată la o transmisie automată cu opt rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală. VinFast President sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 300 km/h.

5.146 de milimetri măsoară în lungime modelul cu elemente decorative din cupru. La bord iese în evidență ecranul tactil de 12,3 inci. Viitorul posesor de President se va bucura de materiale exclusiviste cum ar fi lemnul și pielea.

Modelul companiei care a început să construiască mașini abia anul trecut are un preț de pornire de aproximativ 140.000 de euro. Este un preț care îl face mult mai scump decât BMW X5 în versiune M sau un Mercedes GLE în versiune AMG.

 Comentarii
Inchide