Viteza record cu care a condus un șofer pe Autostrada A1

Autor: Ionuț Vîlciu 05 sept. 2022 Știri auto
Viteza record cu care a condus un șofer pe Autostrada A1

Un șofer a condus pe Autostrada A1 cu 281 de kilometri pe oră. Potrivit autorităților, este cea mai mare viteză înregistrată anul acesta.

Asistăm la încă un eveniment din categoria viteză cu mult peste limită. De această dată, Poliția Română spune că este chiar recordul pe acest an.

Poliția Română declară că a detectat cea mai mare viteză pe anul acesta. Este vorba despre un cetățean ceh care se deplasa pe Autostrada A1 cu o viteză de 281 de kilometri pe oră într-o zonă unde limita era de 100 km/h. Bărbatul se deplasa pe tronsonul Pecica-Nădlac atunci când a fost detectat de aparatura radar. Astfel, bărbatul în vârstă de 38 de ani deține acum „recordul” pentru cea mai mare viteză înregistrată anul acesta de Poliția Română. El s-a ales cu o amendă consistentă. Mai exact, cu suma de 2900 de lei. De asemenea, i-a fost suspendat dreptul de a conduce un autovehicul pe o perioadă de 120 de zile.

„Cu cea mai mare viteză de deplasare, 281 km./h, a fost depistat un cetățean ceh, de 38 de ani, care se deplasa pe un tronson de drum limitat la 100 km./h. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.900 de lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile.”

Poliția Română continuă acțiunile de monitorizare

Ultima perioadă a fost destul de încărcată atunci când vine vorba de șoferi vitezomani. Am putut vedea destule cazuri în care conducătorii auto au dat dovadă de inconștiență. De la șoferul lui Teodosie, până la bărbatul care gonea pe autostradă cu doi minori în mașină. Poliția continuă să facă verificări pentru combaterea acestor comportamente.

În cadrul activităților, au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 68.000 de lei, dintre care 58 pentru depășirea vitezei legale de deplasare. 26 de conducători auto au rămas fără permis pentru 90 de zile (au depășit viteza legală maximă cu +51 km./h) și în cazul a 21 de conducători de autoturisme a fost suspendată exercitarea dreptului de conduce pentru 120 de zile (au depășit cu +71 km./h viteza maximă admisă).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide