Vizita la RAR a unei autoutilitare se termină cu o întâmplare neobișnuită. Ce a făcut șoferul pentru a trece inspecția

Autor: Robert Pindic 31 mai 2023 Știri auto

O autoutilitară a fost adusă la reprezentanța RAR din Tulcea în scopul redobândirii certificatului de înmatriculare. Însă, inspectorii au avut parte de un adevărat spectacol.

Registrul Auto Român ne povestește printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook o „misiune mai puțin obișnuită pentru colegii de la RAR Tulcea”. O autoutilitară, a cărei certificat de înmatriculare a fost reținut, a fost adusă la inspecție în vederea obținerii documentului.

Însă, problemele tehnice ale autovehiculului erau mult prea accentuate pentru a trece inspecția RAR. „Din lista de deficiențe constatate putem menționa existența unor componente confecționate artizanal, lipsa amortizoarelor spate, porțiuni ale șasiului străpunse de rugină sau funcționarea neconformă a sistemului de direcție”, transmite RAR în cadrul postării de pe Facebook.

Având în vedere defectele autovehiculului, varianta de a readmite în circulație această autoutilitară era deja exclusă. Însă, proprietarul vehiculului a mai făcut o încercare de a-i convinge pe inspectorii RAR că aceasta funcționează corespunzător.

Încercările proprietarului auto, nereușite

Astfel, fiindcă angajații nu îi dădeau dreptate, șoferul a încercat să basculeze bena, pentru a dovedi că nu este defectă. Însă, deznodământul acestei acțiuni nu a venit în beneficiul proprietarului. Așa cum putem observa din pozele oferite de RAR, tentativa de a opera această componentă a eșuat, bena fiind apoi plasată într-o poziție neobișnuită. Situația a fost atât de complicată încât au intervenit mai multe persoane pentru a aduce componenta într-o poziție de siguranță.

În mod evident, întâmplarea nu a dovedit buna funcționare a vehiculului, ba chiar a confirmat spusele inspectorilor. În orice caz, acest episod va rămâne cu siguranță în amintirea angajaților prezenți la fața locului.

Întâmplarea a generat, de asemenea, numeroase reacții pe Facebook. Însă, aceasta consituie o lecție pentru noi toți, de a respecta cerințele impuse de inspecțiile RAR. Defectele unui autoturism, mai ales atunci când sunt foarte grave, pot pune în pericol atât conducătorul auto, cât și ceilalți participanți la trafic.

Registrul Auto Român ne asigură, prin intermediul aceleiași postări pe Facebook, că astfel de vehicule nu pot trece inspecția RAR: „Dincolo de aparențele care pot părea amuzante, vă asigurăm că astfel de autovehicule nu primesc dreptul de a redobândi certificatul de înmatriculare.”

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide