Se vinde o Volga din 1992, condusă de un agent KGB. Costă cât un Volkswagen Passat nou!

Autor: David Andrei 30 iul. 2020 Știri auto

O Volga din 1992 a ajuns să coste mai mult decât un Volkswagen Passat nou. Motivul? Mașina are motor V8, o versiune rezervată exclusiv angajaților KGB. La vremea ei, i se spunea „avionul de vânătoare”.

GALERIE FOTO

Volga GAZ-24 cu motor V8 era, în anii ’90, o raritate. Doar 244 de astfel de unități au fost produse, dar numărul celor care au supraviețuit până în prezent nu se cunoaște. Acest lucru și pentru că, la exterior, mașina arată ca o Volga de rând, iar cei care nu știu ce se ascunde sub capotă nu sunt deloc impresionați.

GAZ-24 în versiune standard era pus în mișcare de un motor pe benzină de 2,5 litri. Dar angajații KGB primeau mașina cu propulsor V8 de 5,5 litri, preluat de la limuzina Chaika, scrie piataauto.md. V8-ul era capabil să dezvolte 195 de cai putere și un cuplu de 412 Nm, cifre impresionante la acea vreme. Unitatea era cuplată la o transmisie automată cu 3 rapoarte, care expedia cuplul către puntea spate. Mașina avea și servo-direcție și o suspensie modificată.

Versiunile cu motoare V8, folosite în misiuni de urmărire, erau construite pe o linie de asamblare diferită. Acestea erau poreclite, la acea vreme, “avion de vânătoare”, având în vedere scopul în care erau utilizate de către Serviciul Federal de Securitate.

În cei 28 de ani de viață, această Volga a parcurs doar 57.000 de kilometri, iar vânzătorul îi trece în cont o stare tehnică impecabilă. Mașina și-a petrecut cea mai mare viață într-un garaj încălzit.

Cât costă Volga de acum 28 de ani?

Proprietarul a scos mașina la vânzare pentru 2,3 milioane de ruble rusești, echivalentul a aproximativ 27.000 de euro. Un Volkswagen Passat nou pornește de la 22.472 euro.

Pentru 27.000 de euro, cumpărătorul primește sedanul german cu motor 1.5 TSI cu 150 de cai putere, transmisie automată și echipare superioară Comfortline.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide