Volkswagen a anunțat când va avea loc premiera mondială a noii generații Amarok

Autor: Mihai Morcovescu 17 mai 2022 Știri auto

Divizia vehicule comerciale a producătorului german Volkswagen a anunțat că noua generație Amarok va fi dezvăluită pe 7 iulie. Odată cu acest anunț am aflat și o serie de informații noi referitoare la noul pick-up german de dimensiuni medii. Debutul comercial este planificat pentru începutul anului 2023.

Noul Volkswagen Amarok va fi produs în Africa de Sud

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Conform celor mai noi informații furnizate de VW, o mare parte din procesul de proiectare și inginerie au fost realizate în Australia. Asta înseamnă că piața de la Antipozi ar putea deveni principala piață pentru Amarok.

Cea de-a doua iterație a pick-up-ului german va fi dezvoltat platforma T6. Este aceeași arhitectură folosită și de noul Ford Ranger. Astfel, Amarok 2023 va avea o lungime de 5,35 metri, cu 10 centimetri mai mult comparativ cu actualul model. Ampatamentul va crește și el cu 17,5 centimentri, până la 3,27 metri, în cazul versiunii cu cabină dublă. Acest lucru ar trebui să se traducă prin unghiuri de atac și de rampă îmbunătățite.

În același timp, Volkswagen intenționează să ofere noul Amarok și într-o versiune cu cabină simplă. Clienții din Europa vor avea la dispoziție o configurație cu tracțiune spate, una cu tracțiune integrală nepermanentă și una integrală permanentă. Totodată,  Volkswagen spune că sarcină utilă va fi de până la 1,2 tone pe anumite versiuni. În schimb, capacitatea de remorcare de 3,5 tone va rămâne neschimbată.

Vor exista cinci versiuni de motorizare

Gama de motorizări va cuprinde patru motoare diesel și unul pe benzină, cu o cilindree între 2,0 litri și 3,0 litri. Vârful de gamă va fi un V6 TDI de 3,0 litri, furnizat de Ford, care va livra 247 CP și 600 Nm de cuplu. Acesta va fi conectat la o transmisie automată cu 10 rapoarte. Nu este exclus ca la scurt timp după lansare germanii să introducă în gamă și o versiune plug-in hybrid.

Noul Amarok va fi disponibil în cinci linii de echipare: Base, Life, Style, Panamericana și Aventura. Echiparea Panamericana va fi orientată către off-road, iar Aventura către utilizarea pe șosea. Ambele vor primi sistemul de infotainment SYNC 4 de la Ford. Totodată, în funcție de nivelul de echipare, jantele vor avea dimensiuni cuprinse între 17 și 21 de inch.

Noul Volkswagen Amarok va debuta spre sfârșitul acestui an. Actuala generație, care are o vechime de 12 ani, va rămâne în producție la fabrica din Pacheco (Argentina) pentru a satisface cererea de pe piețele sud-americane.

Spre deosebire de Ranger, care va fi fabricat în continuare în Thailanda, producția viitorului Amarok va fi mutată din Argentina și Germania în Africa de Sud.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volskwagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide