Volkswagen a publicat noi schițe de design cu viitoarea generație Amarok

Autor: Mihai Morcovescu 21 feb. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen a publicat noi schițe de design cu viitoarea generație a pick-up-ului de mare succes Amarok. Imaginile ne dezvăluie exteriorul camionetei, care își va face debutul comercial spre sfârșitul anului curent.

Noul Volkswagen Amarok va fi mai mare decât predecesorul său

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua iterație Volkswagen Amarok va fi construită pe aceeași platformă cu Ford Ranger. Din punct de vedere estetic va fi diferit, urmând să primească detalii specifice limbajului de design al mărcii din Wolfsburg.

În imaginile de față se observă o grilă frontală uriașă cu accente cromate în X. Aceasta este flancată de două prize de aer supradimensionate. Capota foarte profilată, pasajele roților evazate și roțile uriașe de off-road completează aspectul robust al pick-up-ului.

Portierele par a fi aceleași de pe Ranger. În schimb, partea posterioară este 100% VW, cu un hayon pe care tronează logo-ul Amarok și stopuri în forma literei C.

Ca gabarit, camioneta germană va fi mai mare cu 10 cm comparativ cu actuala generație, ajungând la 5,35 metri. Amarok 2022 va fi și mai lat decât predecesorul său, ceea ce se traduce printr-un spațiu mai mare pentru pasagerii din spate.

Noul VW Amarok va oferi o motorizare de bază V6 TDI, care se regăsește și pe actualul model. Noul Volkswagen Amarok a fost dezvoltat de echipe din Australia și Europa. Spre deosebire de predecesorul său, care a fost produs la Hanovra, noul Amarok va fi asamblat în Africa de Sud și, în continuare, în Argentina.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide