Volkswagen accelerează ofensiva SUV-urilor. Touareg poate fi comandat în două versiuni hibrid plug-in

Autor: Marius Vișan 03 dec. 2020 Știri auto

Modelele Volkswagen Touareg hibrid plug-in pot fi conduse în regim pur electric pe o distanță de circa 47 km. Autonomia totală ajunge până la 810 km.

Touareg poate fi comandat acum și în două versiuni hibrid plug-in diferite. Ambele variante dispun de o autonomie electrică de până la 47 kilometri (WLTP). Gama de SUV-uri cu motor electric și motor pe benzină începe cu noul Touareg eHybrid cu o putere a sistemului de 280 kW (381 CP). Prețul recomandat în România pleacă de la 69.813 Euro.

Cei care preferă o configurare mult mai sportivă și echiparea sport aferentă vor alege Touareg R. Cu o putere a sistemului de 340 kW (462 CP), acesta este cel mai puternic model din linia de produse, dar și al mărcii. Touareg R este disponibil în România începând de la 78.694 Euro.

Touareg eHybrid și Touareg R au o autonomie electrică WLTP ridicată, de circa 47 kilometri și consumuri medii scăzute. Aceste caracteristici se datorează interacțiunii perfecte dintre motorul electric și motorul pe benzină V6 cu turbosuflantă.

Volkswagen Touareg eHybrid și Touareg R permit autonomii totale de până la 810 kilometri

Propulsoarele hibrid plug-in ale ambelor modele Touareg își demonstrează potențialul și în călătoriile lungi, deoarece bateria este reîncărcată continuu puțin câte puțin în timpul deplasării. Ambele modele Touareg utilizează datele GPS și datele cartografice ale sistemului de navigație pentru a obține valori extrem de economice ale consumurilor, atât pe distanțe medii, cât și pe distanțe lungi. Pentru aceasta, SUV-urile integrează datele traseului în sistemul de comandă hibrid.

Noile modele hibrid plug-in continuă să își păstreze statutul de specialiști ai sarcinilor dificile – la fel ca toate modelele Touareg. Atât Touareg eHybrid, cât și Touareg R sunt proiectate pentru o greutate maximă a remorcii de 3,5 tone, o greutate excepțional de mare pentru modele hibrid (posibilă și pentru deplasarea în regim electric).

Datorită acestei versatilități – acoperind toate nevoile, de la un autentic autovehicul de teren la un autovehicul touring de lux care poate fi utilizat temporar ca autovehicul cu zero emisii – noile modele Touareg hibrid plug-in ocupă un loc special în clasa SUV-urilor de mari dimensiuni.

Intră în Galeria Foto

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide