Volkswagen anunță 9 modele electrice noi până în 2026

Autor: Adrian Somai 07 mart. 2023 Știri auto

Tranziția către un viitor electric devine tot mai pronunțată la Volkswagen, constructorul german anunțând recent nu mai puțin de nouă modele electrice noi ce urmează a fi lansate până în 2026. Anunțul a fost făcut chiar de către șeful mărcii germane, Thomas Schafer. Vorbim despre câteva versiuni actualizate ale modelelor actuale, dar și câteva modele cu zero emisii complet noi. Toate modelele vor fi construite având la baza platforma MEB Plus, potrivit Carscoops.

Primul model despre care vorbim este ID. 7, cu care am făcut deja cunoștință la începutul acestui an. Este, practic, înlocuitorul cu propulsie electrică al lui Passat și urmează să fie prezentat oficial în primăvară, în data de 17 aprilie, la Shanghai. Noul ID. 7 promite o autonomie de 700 de kilometri și un Head-Up Display cu realitate augmentată. ID. 7 va primi însă în 2024 și o variantă break, ce se va numi ID. 7 Variant.

Mai departe, Volkswagen anunță versiuni de performanță GTX pentru ID. 3 și ID. 7. Ambele modele vor fi echipate cu un sistem alcătuit din două unități electrice și vor beneficia de tracțiune integrală. Cel mai probabil, cele două modele vor fi lansate chiar în acest an.

Așa cum spuneam, vor exista și actualizări ale modelelor actuale, VW pregătind facelift-urile pentru ID. 4 și ID. 5. Primul va sosi pe piață în 2024, în timp ce al doilea va veni un an mai târziu. Prea multe detalii despre cele două nu avem încă, însă cel mai probabil germanii vor păstra rețeta pe care am văzut-o și la ID. 3 facelift.

VW va lansa un nou model electric accesibil

Mai departe, VW a adus în discuție un nou model accesibil, ce va fi oferit în două versiuni. Urmează să fie lansat în 2025 și își va găsi loc în gama constructorului german chiar sub ID. 3. Deși nu există confirmare în acest sens, noul model ar putea fi numit ID. Golf. De asemenea, mai știm că acest nou model va avea și o versiune crossover.

În cele din urmă, producătorul german va mai aduce pe piață și un crossover compact, de dimensiuni similare cu ID. 3. Potrivit informațiilor pe care le avem, acest model va avea un design complet diferit față de ceea ce știm până acum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide