Volkswagen anunță noul Tayron, versiunea alungită a lui Tiguan

Autor: Adrian Somai 16 iun. 2023 Știri auto

Volkswagen a publicat ieri primele imagini oficiale cu viitoarea generație Tiguan, SUV-ul compact urmând să fie lansat oficial în toamna acestui an. La scurt timp de la publicarea acestor fotografii, oficialii germani au confirmat și lansarea unei versiuni alungite a noii generații Tiguan. Potrivit Motor1, noile modele vor avea însă un nume diferit pe piața auto europeană, și anume Tayron.

Tayron este un nume cunoscut pentru fanii constructorului german, Volkswagen comercializând un SUV cu acest nume pe piața auto din China. Astfel, decizia constructorului german de a aduce acum Tayron pe Bătrânul Continent, poate părea puțin surprinzătoare. Noile modele Tayron destinate pietii europene vor fi asamblate în cadrul uzinei VW din Wolfsburg.

Despre noul Volkswagen Tayron nu avem încă foarte multe informații, oficialii germani rezumandu-se doar la a confirma acest nou model pentru piața europeană. Fiind totuși o versiune alungită a noului Tiguan, știm deja că noul Tayron va fi construit având la bază aceeași platformă MQB Evo. De asemenea, mai știm că noile modele Tayron vor avea trei rânduri de scaune.

VW Tayron va avea motorizări hibride

La fel ca în cazul viitorului Tiguan, și versiunea sa alungită Tayron va beneficia de motorizări hibride PHEV. Producătorul german a confirmat deja ieri două astfel de motorizări. Prima dintre ele va dezvolta o putere de 204 cai, în timp ce clienții care își doresc ceva mai mult vor putea apela la o versiune care se mândrește cu 272 CP.

Volkswagen mai precizează cu această ocazie că puterea va fi transmisă în standard către puntea din față. Opțional însă, va fi disponibil și sistemul de tracțiune integrală 4Motion. Pentru moment nu știm când vom face cunoștință cu această versiune alungită a noului Tiguan, producătorul german neoferind detalii în acest sens. Cel mai probabil, noul Tayron va fi prezentat oficial abia la începutul anului viitor!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide