Volkswagen anunță o actualizare a platformei MEB: autonomie mai mare și încărcare mai rapidă

Autor: Adrian Somai 09 dec. 2022 Știri auto

Volkswagen a adus în discuție recent un nou model cu propulsie electrică, care ar urma să aibă la bază o versiune îmbunătățită a platformei MEB. Noua platformă va fi botezată MEB+ și va aduce la pachet câteva îmbunătățiri importante.

Actuala platformă MEB a germanilor ne este deja bine cunoscută, aflandu-se la baza celor mai multe dintre modelele electrice ale Grupului Volkswagen. Platforma MEB a apărut odată cu modelul ID. 3, iar de atunci și până acum a mai servit drept bază pentru numeroase modele de succes precum Volkswagen ID Buzz, Audi Q5 e-tron sau Skoda Enyaq iV.

Grupul german consideră însă acum că a venit momentul potrivit pentru ca actuala platformă MEB să primească mai multe îmbunătățiri. Astfel, aceasta se va transforma în MEB+, o nouă platformă de care vom auzi de multe ori de acum încolo. Potrivit InsideEVs, noua MEB+ va aduce printre altele o autonomie mai mare, de până la 700 de kilometri. O asemenea autonomie va fi posibilă datorită montării unor celule de acumulatori de generație nouă.

Nu este însă singura noutate pe care o pregătesc germanii pentru noua platformă MEB+, aceasta urmând să se mândrească și cu o încărcare mai rapidă. În aceste condiții, viitoarele modele ale Grupului VW ce vor avea la bază această platformă vor putea trage curent cuprins între 175 și 200 de Kw la o stație de încărcare rapidă. În plus, MEB+ va aduce și unele actualizări dedicate funcțiilor și sistemelor automatizate ale viitoarelor modele.

Un nou model electric în gama VW

Prea multe informații despre debutul noii platforme MEB+ nu avem până la momentul de față, însă știm deja că grupul german are planuri mari pentru următoarea perioadă. VW își propune să lanseze nu mai puțin de zece modele cu propulsie electrică până în anul 2026. Unul dintre aceste modele va fi, potrivit zvonurilor, un SUV compact de dimensiuni mici. VW își dorește ca acest nou model să fie unul accesibil din punct de vedere financiar, cu un preț de aproximativ 25.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide