Volkswagen anunță o serie de actualizări pentru modelele electrice ID.4 GTX și ID.5 GTX

Autor: Mihai Morcovescu 18 iun. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen a pregătit o serie de noutăți pentru modelele ID.4 GTX și ID.5 GTX. Versiunile de performanță ale celor două electrice germane vin cu noi echipamente standard.

În ce constau noutățile aduse lui ID.4 GTX și ID.5 GTX?

Cea mai importantă dintre aceste noutăți este includerea pachetelor Design și Confort în echiparea standard. Până acum acestea făceau parte din lista cu accesorii opționale.

Acum, cele două pachete includ între altele, scaune încălzite și geamuri laterale față/spate cu tentă fumurie, care absorb razele solare în proporție de 65%. În plus, clienții vor avea la dispoziție două porturi USB-C și sistemul de climatizare Air Care Climatronic.

La interior, regăsim o planșă de bord și fețele ușilor finisate în negru și o serie de accente roșii. Opțional pot fi comandate scaune sport cu tapițerie din piele și cusături contrastante roșii.

Aspectul exterior al celor două mașini se distinge prin elemente vopsite în negru. Este vorba despre ramele geamurilor, carcasele oglinzilor retrovizoare, montantul C și difuzorul de aer posterior. În plus, sunt disponibile jante din aliaj finisate în negru mat de 21 de inch.

Din punct de vedere tehnic nu s-au operat modificări. Astfel, atât ID.4 GTX, cât și ID.5 GTX vin cu câte două motoare electrice, care livrează împreună 295 CP și 460 Nm de cuplu. Ambele versiuni ating o viteză de top de 180 km/h și folosesc o baterie de 77 kWh. Aceasta poate fi reîncărcată de la 5% la 80% în doar 36 de minute și oferă o autonomie de 500 de kilometri în cazul lui ID.4 GTX, respectiv 512 kilometri în cazul lui ID.5 GTX. Ambele valori sunt valabile în ciclul WLTP.

Vânzările ambelor noi versiuni au început pe piața din Germania. Prețurile pentru ID.4 GTX încep de la 53.255 de euro, în timp ce ID.5 GTX este disponibil de la 56.455 de euro. Reprezentanții companiei din Wolfsburg au anunțat că vor fi lansate versiuni de performanță GTX pentru toate modelele din gama de electrice ID.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide