Volkswagen ar putea colabora cu Renault pentru a produce mașini electrice accesibile

Autor: Ionuț Vîlciu 11 dec. 2023 Știri auto

Volkswagen ar putea colabora cu Renault pentru a produce modele electrice accesibile. Se pare că prețul vizat este de 20.000 de euro.

Grupul Volkswagen este în căutare de posibili parteneri și discută cu diverși producători, printre care pare că se numără și Renault. Potrivit cotidianului german Handelsblatt, citat de Reuters, Volkswagen se uită către o cooperare pentru dezvoltarea maşinii sale electrice de 20.000 de euro.

Handelsblatt susţine că Volkswagen este interesat să coopereze pentru o platformă pentru mașina care speră că va face vehiculele alimentate cu baterii accesibile pentru mase. De asemenea, sursele precizează că discuţiile cu Renault sunt, deocamdată, într-un stadiu incipient şi este posibil să nu se ajungă la un acord între cei doi producători auto.

Potrivit cotidianului german, o producţie anuală cuprinsă între 200.000 şi 250.000 de vehicule ar fi ţinta pentru ambii producători. Volkswagen a negat aceste rapoarte, însă Renault nu. Un purtător de cuvânt al companiei franceze a spus că cooperarea este necesară pentru a fi competitiv cu vehiculele electrice de mici dimensiuni. „Suntem în discuții diferite, dar nimic nu a fost finalizat”, a spus purtătorul de cuvânt.

Volkswagen și Renault ar putea produce mașini electrice împreună

La începutul acestui an, Volkswagen a prezentat conceptul ID.2all, mașina care urmează să intre în producție sub numele de ID.2. Având dimensiuni asemănătoare cu cele ale unui Polo, viitorul ID.2 va fi o ofertă mai accesibilă din gama producătorului german. Volkswagen a dezvăluit câteva detalii despre viitorul său model, cum ar fi faptul că ar urma să fie lansat până în 2025 și că ar putea parcurge până la 450 km cu o singură încărcare completă.  La acea dată, Volkswagen a anunţat că lucrează şi la un vehicul de 20.000 de euro dar nu a oferit alte informaţii.

De asemenea, Renault a prezentat luna trecută conceptul Legend, un nou vehicul electric ce va costa mai puțin de 20.000 euro, înaintea de aplicarea subvenţiilor. Acest succesor al lui Twingo va fi un model urban, compact şi fabricat în Europa. Renault a indicat faptul că va fi lansat pe piață în 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide