Volkswagen confirmă un nou SUV electric compact. Va fi bazat pe ID.3 și se va lansa în 2026

Autor: Ionuț Vîlciu 02 oct. 2023 Știri auto

Volkswagen a confirmat că va lansa un nou SUV electric compact. Acesta va fi bazat pe ID.3 și va fi o alternativă mai înaltă la hatchback-ul electric.

Volkswagen a confirmat că va lansa un SUV compact „de volum mare” în 2026, care va servi, cel mai probabil, drept o alternativă cu gardă la sol mai mare la Volkswagen ID 3, relatează Autocar. Noul model va fi construit în uzina din Wolfsburg, Germania, alături de actualul ID.3. Este de așteptat ca noul model să fie construit pe actualizarea platformei MEB, cunoscută intern drept MEB Evo.

Confirmarea noului model survine în urma dezvăluirilor companiei legate de rețeaua sa de fabrici până în 2028, în urma unei reuniuni a consiliului de administrație. Compania este în proces de alocare a diferitelor modele viitoare fiecăruia dintre huburile sale globale de producție, cu accent pe maximizarea eficienței prin gruparea modelelor care împărtășesc aceeași platformă tehnică.

Volkswagen va lansa un nou SUV electric în 2026

„Folosim tranziția la electromobilitate ca o oportunitate de a reduce complexitatea operațiunilor noastre de producție și de a crește și mai mult eficiența fabricilor noastre. Îmbinăm în mod sistematic vehicule bazate pe aceeași arhitectură în toate mărcile fabricate în fabricile noastre”, a declarat Christian Vollmer, șeful producției Volkswagen.

Pe lângă ID.3 și noul SUV, uzina din Wolfsburg va continua să construiască Volkswagen Golf  și cea mai recentă versiune a Volkswagen Tiguan, dezvăluită la începutul lunii septembrie. SUV-ul Volkswagen Tayron cu șapte locuri, înlocuitorul pentru Tiguan Allspace, va fi construit în Wolfsburg din 2025.

Volkswagen a confirmat, de asemenea, că „așa cum stau lucrurile astăzi”, nu va construi o nouă fabrică dedicată pentru mult așteptatul său flagship Trinity. În schimb, va construi acest nou model electric echipat cu foarte multă tehnologie dedicată conducerii autonome la Zwickau, Germania, unde în prezent construiește ID.3 și ID.5.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide