Volkswagen confirmă versiunea GTX a lui ID. Buzz. Va avea peste 300 CP și tracțiune integrală

Autor: Ionuț Vîlciu 12 ian. 2023 Știri auto

O versiune mai performantă a lui ID. Buzz a fost confirmată de Volkswagen. Modelul electric va avea 340 CP și tracțiune integrală.

În luna octombrie a anului 2022, departamentul de Vehicule Comerciale de la Volkswagen a spus că ID. Buzz va primii trei variante noi. Printre noile versiuni se numără și una care va purta denumirea de GTX.

Kai Gruenitz, șeful departamentului de Cercetare și Dezvoltare din cadrul Volkswagen, a oferit mai multe detalii despre viitoarea versiune mai performantă a electricului ID. Buzz.

Potrivit publicației Autocar, Kai Gruenitz a spus că ID. Buzz GTX va fi o versiune performantă, care va avea detalii speciale, atât la interior, cât și la exterior.

Volkswagen pregătește o versiune și mai „cool” pentru ID. Buzz

„GTX va fi o versiune cool de înaltă performanță, cu 250 kW (340 CP), un interior dedicat, noi culori exterioare și câteva caracteristici suplimentare”, a spus Gruenitz.

ID. Buzz GTX va folosi sistemul de tracțiune integrală cu dublu motor, care este întâlnit pe mai multe modele din gama de vehicule electrice Volkswagen ID, inclusiv Volkswagen ID. 7, care urmează să fie lansat în decursul anului 2023. De asemenea, producătorul din Wolfsburg ia în considerare și o versiune non-GTX a unui ID. Buzz cu tracțiune integrală.

Gruenitz a oferit și câteva detalii despre versiunea cu ampatament lung a lui ID Buzz, care va fi lansată la vară. Aceasta va oferi o flexibilitate mult mai mare a scaunelor decât modelul cu cinci locuri. Modelul de lansare are doar o banchetă standard cu trei locuri pe spate, care se împarte 60/40 și nu poate fi îndepărtată. Versiunea cu ampatament lung va fi cu 25 cm mai lungă decât mașina standard și va avea șapte locuri.

„Va avea trei rânduri de scaune și șapte locuri și le puteți scoate pe toate din spate”, a spus Gruenitz. „Va avea și scaune individuale care se rotesc”, a mai adăugat el.

Pe lângă acestea, va exista și o versiune California, care va oferi dotările unei autorulote, dar informațiile rămân destul de puține.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide