Volkswagen vrea să construiască un ID.3 decapotabil

Autor: Elena Luchian 04 mart. 2021 Știri auto

Volkswagen vrea să construiască un ID.3 decapotabil. Șefii companiei arată entuziasm față de un astfel de proiect și le cer fanilor părerea.

GALERIE FOTO

“Silențios, armonios, decapotabil. Ne gândim la un model decapotabil electric, poate chiar un ID.3. Ce părere aveți?”, întreabă pe contul său de Twitter șeful companiei, Herbert Diess. Postarea a primit mii de reacții. Cele mai multe cuprind răspunsuri care arată interesul fanilor pentru un astfel de model.

CEO-ul Volkswagen, Ralf Brandstatter, susține și el ideea. “Un ID.3 decapotabil ar fi cu adevărat atrăgător – să te bucuri de natură în modul electric, în aer liber, cu acoperișul coborât. Încă ne mai gândim la cum un astfel de concept ar putea deveni realitate. Divizia noastră de design are deja o serie de idei preliminare”, a dezvăluit Brandstatter pe profilul său de pe Linkedin.com. Acesta mărturisește că un astfel de model este, într-adevăr, foarte tentant.

Așa cum spune Brandstatter, echipa de design a înaintat deja primele schițe care înfățișează un Volkswagen ID.3 decapotabil. Imaginile teaser arată un model cu 2+2 locuri, două portiere și o parte posterioară modificată față de cea a hatchback-ului. Părțile frontale ale modelului de serie și schiței sunt însă, identice.

ID.3 este primul model electric construit pe platforma MEB, lansat de producătorul german.

Ce alt model decapotabil se regăsește în prezent în gama Volkswagen?

La această oră, singurul model decapotabil din gama Volkswagen este un SUV. Este vorba despre T-Roc Cabrio, lansat în anul 2019. Modelul este oferit cu un acoperiș textil. Cel mai probabil, această soluție ar fi aleasă și în cazul lui ID.3 pentru a ține greutatea vehiculului sub control, în urma rigidizării șasiului, necesară în cazul unei decapotabile.

Volkswagen a renunțat la modelul Beetle și implicit la versiunea Cabrio a acestuia în urmă cu doi ani. A ieșit din producție și decapotabila Eos în 2015, după opt ani pe piață.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide