Volkswagen construiește cea mai mare rețea de încărcare din Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 09 dec. 2022 Știri auto

Grupul Volkswagen creează cea mai mare rețea de încărcare din Europa împreună cu Elli. Până acum există 400.000 de astfel de stații de încărcare în 27 de țări.

Volkswagen și brandul său de încărcare și energie Elli au atins borna de 400.000 de puncte de încărcare. Elli operează acum cea mai mare rețea de încărcare din Europa, cu peste 800 de furnizori în 27 de țări. În ultimele 18 luni, rețeaua și-a dublat dimensiunea prin adăugarea a aproximativ 200.000 de puncte de încărcare noi. Cel mai recent, Elli și-a extins rețeaua în vestul și nordul Europei, adăugând compania suedeză de energie Vattenfall și specialistul olandez în încărcare rapidă Fastned.

Rețeaua de încărcare a subsidiarei Volkswagen se extinde. În acest proces, compania a încheiat un număr mare de alianțe și parteneriate, inclusiv cu furnizori de energie precum Enel și Iberdrola, grupul petrolier BP și joint venture-ul IONITY.

În prezent sunt integrați aproximativ 800 de furnizori. Recent, Elli a adăugat aproximativ 24.000 de stații Vattenfall în Germania, Țările de Jos, Norvegia și Suedia. Pe lângă ele au fost aduse și 1.000 de puncte de încărcare de mare putere operate de Fastned în Țările de Jos, Germania, Marea Britanie, Belgia, Franța și Elveția. Cu câteva luni mai devreme, rețeaua a fost extinsă în Marea Britanie prin adăugarea a 6.800 de stații de încărcare gestionate de BP Pulse.

Volkswagen are cea mai mare rețea de încărcare din Europa

„Cheia mobilității electrice de zi cu zi este încărcarea ușoară, fără nicio anxietate de autonomie”, a declarat Elke Temme, CEO al Elli și vicepreședinte senior pentru încărcare și energie al Grupului Volkswagen.

Elli oferă serviciile sale de încărcare posesorilor de vehicule electrice fabricate de toți producătorii. Clienții Elli și cei ai mărcilor Seat, Cupra, Skoda și Volkswagen beneficiază de anumite avantaje. De asemenea, serviciul de încărcare oferit de Audi va fi integrat în portofoliu începând cu anul viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide