Volkswagen e-Golf s-ar putea întoarce pe piață. Ce alt model ar mai putea fi electrificat?

Autor: Ionuț Vîlciu 30 nov. 2022 Știri auto

Volkswagen e-Golf ar putea reveni pe piață. Acesta ar putea fi acompaniat și de un alt model, posibil un SUV.

Volkswagen ar putea readuce pe piață numele de e-Golf în urma amânării lansării modelului electric Trinity, scrie Motor1.

E-Golf a fost prima încercare serioasă a lui Volkswagen de a intra pe piața mașinilor electrice. Golful electric a fost lansat în anul 2014 și a fost produs până în anul 2020. De atunci avem familia de modele electrice ID, acestea fiind succesori Golfului electric. Cu toate acestea, Volkswagen pare că intenționează să readucă pe piață o versiune electrică a lui Golf.

De ce Volkswagen vrea să readucă la viață Golful electric?

Acest lucru intervine după ce modelul electric Trinity a fost amânat până la finalul acestui deceniu. Se pare că decizia vine de la nou-numitul CEO al Grupului VW, Oliver Blume, care consideră că producătorul auto nu va fi pregătit cu dezvoltările software necesare pentru a îndeplini obiectivul de lansare anunțat inițial pentru 2026. Aceasta fapt ar putea deschide un nou loc în planul firmei pentru lansarea unui nou vehicul electric până când Trinity va ajunge pe piață.

Potrivit unui nou raport al publicației germane Handelsblatt, citat de Automotive News, compania se gândește să readucă numele de e-Golf înapoi în gama sa de modele. Alternativ, SUV-ul Tiguan ar putea primi și o versiune complet electrică. Ambele modele ar putea fi bazate pe o variantă actualizată a arhitecturii electrice MEB utilizată de Volkswagen și de celelalte mărci ale grupului.

Ziarul german relatează că Volkswagen ar putea produce versiunile electrice pentru Golf și Tiguan la uzina sa din Wolfsburg, unde sunt construite și variantele cu combustie ale acestor mașini.

Rămâne de văzut dacă Volkswagen va lua această rută, mai ales că există presupuneri referitoare că noua generație a lui Golf se va transforma în ID. Golf, un model în integralitate electric.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide