Volkswagen Golf 8 GTI blindat de Armormax. Cel mai sigur hatchback de performanță de pe șosea – VIDEO

Autor: Marius Vișan 17 ian. 2023 Știri auto

Armormax, o companie sud-africană specializată în blindarea vehiculelor de lux, tocmai și-a dezvăluit cel mai recent proiect: un Volkswagen Golf 8 GTI cu protecție balistică de nivel B4. Compania spune că blindajul îl va proteja împotriva muniției trase din pistoale și puști standard, scrie Motor1.com.

Poate părea ciudat să oferi un hatchback blindat împotriva gloanțelor, dar Armormax insistă că cererea pentru un astfel de vehicul este surprinzător de mare. Compania este familiarizată cu blindarea modelului Golf, asta după ce a echipat o întreagă flotă în 2018. Utilizând cel mai ușor blindaj sintetic disponibil, conversia adaugă mai puțin de 180 kg unui vehicul mic precum Golf, afectând la minimum economia de combustibil și performanța.

Armormax a început prin înlocuirea tuturor geamurilor standard cu geam balistic Optima, care nu arată diferit din exterior. Toate ușile, panourile ușilor, stâlpii, scaunele din spate și trapa au fost întărite cu blindaj sintetic ușor. Aceeași protecție balistică este aplicată și acoperișului, care rămâne operațional la fel ca și geamurile din față. În cele din urmă, un sistem de comunicare PTT completează pachetul, creând cel mai sigur hatchback de performanță de pe șosea.

Armormax modifică și modele electrice de la Tesla și Rivian

Potrivit lui Michael Broom, directorul de marketing al Armormax, ”B4 Golf a fost un proiect îndrăzneț în 2018, dar a fost întâmpinat cu un interes imens și au fost luate mai multe comenzi. Nu s-a pus niciodată problema că vom dezvolta primul pachet de blindaj din lume pentru noul model, știind că va exista o cerere mare”. Broom spune că acest tip de modificare este populară în sectorul securității private, care folosește modelul Golf ca vehicul de urmărire în cazul intervențiilor rapide.

Pe lângă Golf, Armormax produce pachete de blindaj pentru aproape 30 de mărci diferite de coupe-uri, sedanuri, camionete și SUV-uri, inclusiv cele produse de Audi, Cadillac, Mercedes-Benz, Jeep, Land Rover și Porsche.

Recent se ocupă și de blindarea vehiculelor electrice, transformând vehiculele produse de Tesla și Rivian. Compania este una dintre multele companii specializate pe piața globală a vehiculelor blindate, modificând vehicule utilizate de persoane fizice, firme de securitate sau alte organizații neguvernamentale.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Armormax - YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide