Volkswagen Golf celebrează 50 de ani cu o ediție aniversară – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 16 feb. 2024 Știri auto

Volkswagen a anunțat că dă startul vânzărilor pentru Golf 8 facelift. De asemenea, germanii celebrează aniversarea de 50 de ani a modelului cu o ediție specială.

Volkswagen Golf se numără printre cele mai emblematice nume din lumea auto, cu o istorie de 50 de ani și peste 37 de milioane de exemplare vândute pe parcursul a jumătate de secol. Ca un tribut adus milioanelor de modele Golf vândute, Volkswagen a creat o ediție specială pentru a marca aniversarea de 50 de ani a compactei sale. Astfel, producătorul german prezintă Golf Edition 50.

La baza acestei ediții speciale se află nivelul de echipare Style, care este personalizat cu mai multe dotări suplimentare. Exteriorul include jante din aliaj de 18 inch „Leeds”, geamuri spate fumurii, o bandă orizontală iluminată pentru grila radiatorului, sigla Volkswagen iluminată, precum și insigna 3D „50” de pe montanții B. În interior, ediția aniversară a modelului Golf primește detalii precum siglele Edition 50 regăsite pe pragurile din față și pe volan, pedalele din oțel inoxidabil și plafonul negru.

Volkswagen dă start vânzărilor pentru noul Golf 8 facelift

În Germania, prețurile pentru Volkswagen Golf Edition 50 încep de la 36.820 de euro, pentru versiunea echipată cu motorul de 1,5 litri și 150 CP, cuplată cu transmisia manuală cu 6 rapoarte. Pentru restul gamei, prețurile pornesc de la 27.180 de euro pentru echiparea de bază a lui Golf. Clienții ce vor o versiune Variant a noului Golf vor trebui să scoată din buzunar cel puțin 28.280 de euro.

Pentru început, noul model este disponibil în 3 linii de echipare: Golf, Life și Style. Noul Volkswagen Golf facelift este disponibil deocamdată cu 4 motorizări, toate fiind pe benzină. Gama începe cu motorul de 1,0 litri și 115 CP. Urmează motorul TSI de 1,5 litri, care dezvoltă 150 CP. Ambele motoare sunt cuplate la o cutie manuală cu 6 trepte. Celelalte două variante sunt versiuni mild-hybrid ale acestor motorizări, fiind asistate de un sistem micro hibrid pe 48V. De asemenea, acesta folosesc o transmisie automată cu 7 rapoarte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide