Volkswagen Golf GTD Variant e un break diesel sportiv care consumă 4,4 l/100 km

Autor: Iulian Dnistran 29 ian. 2015 Știri auto

Acesta e noul Volkswagen Golf GTD Variant. Adică un break sportiv cu motor diesel de 2,0 litri care dezvoltă 184 CP şi 380 Nm. Este, cu alte cuvinte, versiunea break a lui Golf GTD hatchback şi va concura direct (dar foarte direct) cu noul Ford Focus ST Wagon diesel, care vine cu 185 CP.

Golful diesel sportiv accelerează de la zero până la 100 km/h în 7,9 secunde, cu 0,4 secunde mai mult decât în cazul fratelui hatchback, în vreme ce consumul mediu promis e de 4,4 l/100 km.

În Germania, preţurile vor începe în jurul valorii de 32.000 de euro, iar pentru aceşti bani (care nu sunt chiar puţini) pachetul include jante de 17 inci, o suspensie sport care coboară garda la sol cu 15 mm faţă de un Golf standard, evacuări cromate, scaune sport şi faruri bi-xenon.

Cel mai probabil, vor exista două opţiuni pentru transmisie, la fel ca la Golf GTD hatchback, şi anume o manuală cu şase trepte sau o automată DSG cu şase viteze şi ambreiaj dublu.

Potrivit nemţilor de la Auto Zeitung, lansarea noului Golf GTD Variant va avea loc Salonul Auto Geneva 2015 din luna martie, urmând să apară în showroomuri imediat după aceea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide