Ce se întâmplă când un Volkswagen Golf lovește în plin un camion Scania electric?

Autor: David Andrei 28 nov. 2020 Știri auto

Siguranța este foarte importantă și pentru camioane, mai ales când acestea sunt echipate cu baterii. În mod normal, și în cazul camioanelor, testele de impact se fac folosind stâlpi sau bariere. De această însă, Scania a folosit un Volkswagen Golf pentru a-și testa noul camion electric.

GALERIE FOTO

Experții în siguranță de la Scania au adus în laborator un Volkswagen Golf Mk7 pentru a orchestra un test “cât se poate de autentic”, așa cum spune șeful diviziei de Teste Mecanice, Mikael Littmann. Obiectivul echipei este de a trimite pe șosele un camion electric cât mai sigur.

“Folosim o mașină reală pentru impact, pentru că acest tip de impact aplică mult mai multă presiune pe structură decât o face o barieră folosită de obicei la teste”, explică el.

Volkswagen Golf versus camion Scania electric – Testul durează o secundă

Testul propriu-zis a durat doar o secundă, deși pregătirea sa a durat luni de zile. A fost suficient însă pentru ca specialiștii să poată colecta datele necesare. Impactul simulat a fost precedat de numeroase simulări digitale, la diferite viteze și din diferite unghiuri.

“Acest test a fost realizat doar pentru ca noi să avem confirmarea că am calculat corect. Simulările digitale sunt mai ieftine și mai rapide decât impactul propriu-zis”, susține inginerul Jakob Leygraf, angajat al departamentului de Cercetare și Dezoltare de la Scania.

Impactul simulat a arătat ce se întâmplă atunci când bateria camionului electric este lovită în plin de un alt vehicul. Energia degajată de impact trebuie să fie distribuită pe suprafața întregii structuri care îmbracă pachetul de baterii. Este acceptată deformarea suprafeței de protecție din plastic pentru ca energia produsă de impact să nu afecteze componentele mai importante.

La acest test a asistat și un echipaj de pompieri. Nu a fost însă nevoie de intervenția lor. Mai mult, bateria lovită de Volkswagen Golf nu a fost avariată.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide