Volkswagen ia în calcul un viitor SUV electric bazat pe Amarok

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

Volkswagen a anunțat lansarea a nu mai puțin de zece modele electrice pentru următorii ani, iar unul dintre ele pare a fi un SUV care va avea la bază noua generație Amarok. Viitorul model electric ar urma să fie construit pe aceeași platformă care va sta și la baza SUV-ului Ford Everest.

Nu este pentru prima dată când se vorbește despre transformarea modelului Amarok într-un SUV electric, însă o asemenea idee fusese negată în trecut de oficialii constructorului german. Lucrurile par însă a se fi schimbat între timp, mai multe publicații vorbind acum despre un viitor SUV electric bazat pe modelul Amarok. Cea de-a doua generație a modelului Amarok a apărut pe piață chiar în acest an, noul pick-up al producătorului german fiind construit pe o platformă comună cu noul Ford Ranger.

Ford Everest nu este disponibil pe piața auto europeană, însă clienții de pe Bătrânul Continent care erau interesați de acest model au un motiv de bucurie odată cu acest anunț. Și asta pentru că Volkswagen susține că cele doua modele ar urma să fie identice în proporție de 80%, potrivit WhichCar. Evident, SUV-ul germanilor ar urma să fie vândut și pe piața auto din Europa.

Versiune fără emisii pentru Ford Everest

Foarte multe informații concrete despre acest viitor SUV electric bazat pe actuala generație a pick-up-ului Amarok nu avem până la această oră. Totuși, cel mai probabil va mai dura ceva timp până ca o asemenea idee să fie pusă în practică. În primul rând, înainte de debutul producției acestui model, Ford trebuie să aducă pe piață o versiune cu zero emisii a modelului Everest.

Totodată, este important de menționat că cei de la Volkswagen au ținut să menționeze că acest nou model nu va avea nicio legătură cu viitoarele modele de teren cu propulsie electrică dezvoltate de Scout, noua marcă a Grupului VW ce își va face debutul peste Ocean în 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide