Volkswagen ID.3, primul accident. Un șofer de 89 de ani a încurcat pedalele

Autor: David Andrei 09 oct. 2020 Știri auto

Noul Volkswagen ID.3 a fost implicat deja în primul accident. Producătorul german a început livrările luna trecută. Primul șofer care a provocat un astfel de incident are 89 de ani.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc chiar în curtea reprezentanței Volkswagen din Linderbaach, Germania. Bărbatul în vârstă de 89 de ani a vrut să testeze mașina în vederea achiziționării acesteia. Bărbatul a urcat la volan, dar a încurcat pedala de accelerație cu pedala de frână. Selectorul de trepte se afla în marșarier. Așa că șoferul în vârstă a accelerat până a intrat în clădirea reprezentanței, deși avea liber în jur pe o rază de 20 de metri. Nicio persoană nu a fost rănită, dar reprezentanța estimează valoarea pagubelor la aproximativ 60.000 de euro.

Și din păcate, nu este singurul Volkswagen ID.3 lovit. Nici cel de-al doilea nu fusese încă achiziționat, ci se afla în posesia unui dealer. Un șofer în vârstă de 53 de ani a vrut să vadă cum merge mașina. La un moment dat, acesta a oprit în spatele unei mașini care se pregătea să vireze la stânga. Șoferul din spatele său, aflat la volanul unui Ford Focus, nu a văzut și l-a lovit din spate. Acesta le-a spus polițiștilor că era atent la copiii care se aflau pe bancheta din spate a mașinii sale. Un pasager din Ford, o femeie în vârstă de 21 de ani, a fost tsranportat la spital. Aceasta nu purta centura de siguranță.

În acest caz, pagubele înregistrate de Volkswagen-ul electric au fost evaluate la minimum 10.000 de euro. Mașina de test era asigurată.

Despre Volkswagen ID.3

Noul Volkswagen ID.3 are la bază noua platformă a Grupului Volkswagen, MEB, rezervată modelelor electrice. Modelul a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt în septembrie 2019.

În România, mașina electrică are un preț de pornire de 36.072 de euro, sumă rezervată versiunii 1ST, cu baterie medie de 58 kWh și autonomie de 420 de kilometri.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide