Volkswagen ID.7 se laudă cu scaune inteligente. Pot relaxa mușchii din zona coloanei și a pelvisului

Autor: Ionuț Vîlciu 27 sept. 2023 Știri auto

Scaunele ergoActive, disponibile pe noul Volkswagen ID.7, pot activa grupele de mușchi din zona coloanei vertebrale și a pelvisului. De asemenea, pot citi temperatura și gradul de umiditate.

Volkswagen investește foarte mult în tranziția către automobile electrice. Producătorul german este unul dintre primii mari producători care au pornit pe această rută a electrificării totale a gamei de modele. Poate cel mai important model de până acum este sedanul electric ID.7, succesorul spiritual al lui Volkswagen Passat în versiunea sedan.

Este primul model electric de clasă medie pe care Volkswagen îl produce și aduce cu sine o serie de inovații tehnice. Printre acestea se numără și noile scaune ergoActive, care au fost certificate de Campania germană pentru un spate mai sănătos și despre care se spune că „aduc o contribuție semnificativă” la confortul ocupanților.

Scaunele ergoActive de pe noul Volkswagen ID.7 contribuie la un confort sporit pentru ocupanți

Scaunele opționale ergoActive au fost create în parteneriat cu fizioterapeuți, specialiști în ortopedie și oameni de știință din sport și încorporează 10 perne de aer în spătare pentru a masa punctele cheie de presiune. De asemenea, au două perne mari de aer în baza scaunului, iar VW spune că acestea funcționează alternativ pentru a activa pelvisul și coloana vertebrală printr-o funcție de activare pelviană dedicată.

Scaunele beneficiază și de o funcție pneumatică de masaj a punctului de presiune pentru relaxarea si activarea mușchilor spatelui. Scaunele sunt, de asemenea, ventilate, dar sistemul este diferit de ceea ce am putut vedea până acum, deoarece viteza ventilatorului poate fi reglată separat pentru șezut și pentru spătar. Există chiar și un mod automat care măsoară temperatura și nivelul de umiditate dintre scaun și pasager și apoi calculează setările individuale de climatizare.

Aceste scaune opționale promit multe și nu sunt ieftine. Cei ce doresc aceste scaune vor fi nevoiți să aleagă Interior Package Plus, care costă 4.450 de euro. Pe lângă scaune, acest pachet adaugă și sistemul audio Harman Kardon, cu o putere de 700W.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide