Volkswagen lucrează la un nou model sportiv electric, cu 680 CP sub capotă

Autor: Adrian Somai 22 feb. 2023 Știri auto

Volkswagen pregătește un nou model sportiv cu propulsie electrică, un comunicat de presă emis recent de constructorul german oferindu-ne câteva indicii în acest sens. În cazul în care planurile celor de la VW se vor concretiza, celelalte modele de performanță din cadrul Grupului, precum este Porsche Taycan, vor avea un rival în acest nou model. Potrivit Motor1, mașina ar urma să fie echipată cu un sistem de motorizare capabil să livreze 680 de cai putere.

Producătorul german a emis recent un comunicat de presă în care era adus în discuție procesul de dezvoltare al unor noi propulsoare electrice. Printre rânduri se poate citi, așadar, planul celor de la VW de a aduce pe piață în viitorul apropiat un nou model de performanță, echipat cu un sistem de motorizare electric de această dată. Sigur, foarte multe informații nu se cunosc la momentul de față, drept pentru care încă avem de așteptat până la o confirmare oficială!

Potrivit comunicatului, constructorul german a început să lucreze la dezvoltarea propriilor motoare electrice și baterii dedicate mașinilor electrice. De asemenea, VW lucrează și la alte componente necesare mașinilor electrice, în această categorie fiind incluse, spre exemplu, sistemele de reglare termică a bateriei sau invertoarele pe bază de impulsuri. Toate acestea vor putea fi adaptate special pentru viitoarele modele electrice din gama VW.

Rival pentru Porsche Taycan

Ținând cont de toate aceste componente noi la care Volkswagen lucrează în prezent, există șansa ca în viitorul nu foarte îndepărtat să vedem un model de performanță cu zero emisii în gama constructorului german. Potrivit primelor zvonuri pe acest subiect, mașina va beneficia de o putere de 680 de cai, ceea ce nu este deloc de neglijat.

Dacă se va dovedi adevărat, noul model al celor de la VW va concura în același segment de piață cu Porsche Taycan Turbo, care are, de asemenea, tot 680 de cai putere sub capotă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide