Volkswagen oprește producția în cadrul unei uzine din China pe fondul unui nou val de cazuri COVID

Autor: Adrian Somai 29 nov. 2022 Știri auto

Criza provocată de pandemia de coronavirus continuă să afecteze industria auto din China, de această dată având probleme chiar Grupul Volkswagen. Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat din nou în anumite zone ale țării, ceea ce a dus la impunerea a noi restricții din partea autorităților de la Beijing. VW operează uzina din Chengdu împreună cu partenerii săi locali de la FAW Group.

Uzina Grupului Volkswagen din Chengdu a anunțat sistarea producției din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus din țară, potrivit Autonews. Mai mult, două linii de producție din cadrul acestei uzine din Chengdu au fost, de asemenea, suspendate, conform declarațiilor date de un purtător de cuvânt al grupului european.

Mai multe proteste au izbucnit recent în mai multe orașe din China, printre care Chengdu, Shanghai, Beijing și Lanzhou. Oamenii se plâng de restricțiile impuse de guvernul de la Beijing și de politica “zero-COVID” adoptată de autoritățile chineze încă de la începutul pandemiei și până în ziua de astăzi. Chiar dacă numărul cazurilor nu este unul foarte mare ținând cont de standardele europene, locuitorii din Chengdu au fost supuși unor testări ample în masă în perioada 23 – 27 noiembrie.

Situația este volatilă la acest moment

Lucrurile sunt din ce în ce mai complicate în China la această oră, numărul de cazuri de coronavirus crescând de la o zi la alta în anumite regiuni ale țării. În cadrul celorlalte nu există deocamdată niciun fel de probleme, însă situația este una volatilă la acest moment, potrivit unui purtător de cuvânt al Grupului Volkswagen.

Și BMW se confruntă cu probleme în China, în ciuda faptului că fabricile companiei funcționează normal pentru moment. În schimb, Oliver Zipse spunea în urmă cu câteva zile că toate birourile sunt închise, personalul lucrând de acasă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide