Volkswagen pregătește un concept electric și un nou limbaj de design

Autor: Adrian Somai acum 2 săptămâni Știri auto

Primăvara începe în forță pentru Volkswagen, constructorul german pregătind surprize importante pentru fanii săi. Este vorba despre un concept cu propulsie electrică și despre un nou limbaj de design. Cel mai probabil, conceptul în cauză este cel care anunță, de fapt, viitorul ID. 2. Acesta va fi prezentat oficial miercuri, în data de 15 martie, în cadrul unui eveniment special organizat de producătorul german.

Un anunț concret în acest sens nu a fost făcut de oficialii constructorului cu sediul la Wolfsburg, însă presa de specialitate se așteaptă ca noul concept ce va fi prezentat mâine să anunțe, cel mai probabil, viitorul model ID. 2. Este vorba, evident, despre un model cu propulsie electrică, cu zero emisii, ce își va găsi locul în portofoliu sub actualul ID. 3.

Zvonuri despre un eventual ID. 2 circulă deja de ceva timp, interesul din jurul acestui model crescând destul de mult în ultimele luni. Și asta datorita în principal faptului că este de așteptat ca noul model să fie unul accesibil din punct de vedere financiar, cu un preț de pornire de aproximativ 25.000 de euro.

Preț accesibil și o autonomie de 700 de kilometri

De asemenea, noul model Volkswagen va fi primul ce va avea la bază arhitectura MEB+. Potrivit informațiilor actuale, ID. 2 ar putea avea roți motrice față, însă nu este exclusă nici o versiune cu tracțiune integrală și două motoare electrice. Autonomia noului model ar urma să ajungă la aproximativ 700 de kilometri, ceea ce nu este deloc puțin pentru un astfel de preț.

Potrivit Motor1, evenimentul va fi găzduit de CEO-ul Thomas Schafer și de șeful de design al constructorului german, Andreas Mindt. Odată cu lansarea conceptului menționat în rândurile anterioare, Volkswagen va prezenta cu această ocazie și un nou limbaj de design pe care îl vom vedea la viitoarele modele lansate în perioada următoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide