Volkswagen pregătește un logo special pentru a speria animalele de pe șosea și a reduce accidentele

Autor: ProMotor 29 mart. 2024 Știri auto

Pe șosea circulă nu numai mașini și motociclete, ci și oameni și animale. Mai complicat este pentru animale, deoarece acestea nu pot reacționa în mod adecvat la mașini și adesea sar în fața lor.

Volkswagen încearcă să găsească modalități de a preveni astfel de accidente și de a reduce pe cât posibil riscul de coliziune cu animalele. În Australia, compania introduce un logo frontal special pentru pick-up-ul Amarok pentru a speria cangurii.

În timp ce în Europa căprioarele, mistreții sau iepurii sunt cele mai frecvente animale ce sar în fața mașinilor, în Australia sunt cangurii.

Potrivit statisticilor, zeci de mii sunt uciși în fiecare an în coliziuni. Dacă sunt loviți de o mașină, pot zbura prin parbriz și ajunge în interior, ceea ce este foarte periculos din cauza dimensiunii animalului. Prin urmare, Volkswagen a decis să dezvolte o modalitate de a avertiza cangurii de pericolul iminent. A luat una dintre cele mai populare pick-up-uri din Australia, Volkswagen Amarok, și i-a modificat logo-ul frontal.

De la distanță, logo-ul arată la fel cu originalul, dar de aproape veți observa că are o mulțime de orificii. Acestea sunt acolo pentru a face ca sunetul difuzorului din spatele logo-ului să se facă auzit. Acesta scoate sunetele prădătorilor și ale altor animale, dar și sunete sintetice care ar trebui să sperie cangurii de un posibil pericol și să fugă.

Logo special care sperie cangurii

Logo-ul nu ar trebui să scoată sunete tot timpul, dar, ca parte a conexiunii cu sistemul de infotainment integrat al mașinii, ar trebui să se activeze în zonele unde cangurii apar frecvent. Logo-ul urmează să fie conectat la aplicația mobilă Volkswagen, care va menține actualizată o bază de date cu aceste locații. Aplicația va permite introducerea de noi zone unde cangurii sunt prezenți, precum și a locurilor unde au avut loc accidente.

Noua emblemă a fost denumită RooBadge și poate fi instalată pe toate modelele Volkswagen Amarok din generația actuală. Constructorul auto susține că este vorba de o instalare „plug & play”, adică fără a fi nevoie de intervenții majore sau de o asamblare complexă.

Volkswagen explică într-un videoclip promoțional că mașina va emite sunetul, cangurul îl va auzi și va încerca să fugă de el de pe drumul de unde provine sunetul.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen Australia - YouTube



Comentarii
Inchide