Volkswagen prezintă ID.XTREME, un concept electric pregătit pentru off-road

Autor: Adrian Somai acum 2 săptămâni Știri auto

Constructorul german a prezentat la Lucarno noul concept ID.XTREME, o versiune a lui VW ID.4 GTX dedicată off-road-ului.

În urmă cu aproximativ o lună făceam cunoștință cu noul ID.4, primul crossover electric din portofoliul Volkswagen. Constructorul german a publicat acum însă primele fotografii și detalii oficiale cu privire la noul concept electric ID.XTREME. Este vorba despre o versiune a lui ID.4 GTX, pregătită în mod special pentru a putea face față provocărilor din off-road.

Potrivit primelor informații pe care oficialii producătorului german de automobile le-au oferit în cadrul unui eveniment organizat la Lucarno, conceptul ID.XTREME are o gardă ridicată la sol, mai multe protecții din aluminiu și aripi evazate cu 50 de milimetri.

De asemenea, această versiune mai este echipată cu un set de jante cu diametrul de 18 inci, cu niște anvelope dedicate terenului accidentat și cu o suspensie modificată. De asemenea, mai putem observa în fotografii niște lumini auxiliare cu LED. La nivelul habitaclului, putem observa mai multe suprafețe acoperite cu Alcantara și accente de culoare portocalie și un set de scaune noi.

Mai multă putere sub capotă pentru ID.XTREME

Există câteva informații extrem de interesante și atunci când vine vorba despre capitolul tehnic, cei de la Volkswagen umblând și la soft. Mai exact, au instalat un soft nou care face ca cele două propulsoare electrice să dezvolte împreună un total de 382 de cai putere. Avem, așadar, un plus de 87 de cai putere în comparație cu versiunea standard ID.4 GTX ce stă la baza acestui concept. De asemenea, mai trebuie spus că bateria are o capacitate de 82 kWh.

Până la această oră nu există informații clare cu privire la o versiune de serie a acestui concept. Cel mai probabil, oficialii constructorului german vor lua o decizie în acest sens ținând cont de felul în care va fi primit conceptul.

Sursa: Motor1


Sursa foto: VolkswagenComentarii
Inchide