Volkswagen va vinde doar mașini electrice în cea mai prietenoasă țară cu mediul înconjurător

Autor: Mihai Morcovescu 23 aug. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen va vinde exclusiv modele electrice pe una dintre piețele din Europa începând cu 2024. Este vorba despre cea mai importantă piață din lume în materie de vânzări de mașini cu zero emisii comparativ cu cele echipate cu motoare termice.

Pentru a vă face o idee cât mai clară, în 2021, automobilele electrice au avut o cotă de 64,5% pe respectiva piață. Cu toate că este un exportator important de petrol, această țară este cea mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

VW va opri în Norvegia vânzările de mașini cu motor termic la 1 ianuarie 2024

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În ultimii 10 ani, țara care a investit masiv în energie regenerabilă și în infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice a fost Norvegia. În același timp, guvernul din această țară oferă multe stimulente pentru achiziționarea de vehicule electrice.

Printre acestea amintim scutiri de TVA și posibilitatea de a circula pe benzile rezervate exclusiv mijloacelor de transport public și taxi-urilor. Este mult mai avantajos să cumperi o mașină electrică în Norvegia decât un vehicul cu motorizări pe benzină, diesel sau hibride.

De altfel, Norvegia este cea mai importantă piață auto de electrice. Cele mai multe mașini automobile comercializate în Norvegia sunt electrice. Drept urmare, Volkswagen a anunțat că, începând cu data de 1 ianuarie 2024, va vinde în această țară doar modele cu emisii zero.

Cel mai bine vândut vehicul electric în Norvegia în prima jumătate a anului curent a fost Tesla Model Y. Pe locurile următoare s-au clasat Volkswagen ID.4 și Skoda Enyaq iV. În schimb, vânzările la Tesla Model 3 au scăzut semnificativ ca urmare a lansării modelelor BMW i4 și Model Y.

În afară de ID.4, din oferta electrică a celor de la Volkswagen mai fac parte hatchback-ul ID.3 și SUV-ul ID.5. Primul dintre acestea a fost pentru scurt timp cea mai vândută mașină electrică din Norvegia în urmă cu doi ani.

Între timp, noul vehicul comercial cu emisii zero ID.Buzz a adunat până în prezent peste 10.000 de comenzi în Europa. Cele mai multe dintre acestea provin tocmai din Norvegia.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide