Volkswagen prezintă noul T7 California Concept. Modelul de serie va intra în producție în 2024 – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 aug. 2023 Știri auto

Volkswagen T7 California Concept debutează cu mai multe tehnologii și un propulsor plug-in hybrid. Versiunea de serie urmează să fie lansată în 2024.

Volkswagen încheie campania de teasere pentru noul campervan și prezintă oficial T7 California Concept la Caravan Salon 2023 din Dusseldorf, Germania. Deși este doar un concept, Volkswagen nu se sfiește să prezinte câteva schimbări semnificative față de modelul actual. Și, deși unele detalii nu sunt pe deplin explicate, acest concept este, în mare parte, forma finală a rulotei pe care o vom putea vedea pe piața europeană pentru 2024, potrivit Motor1.

Campervan-ul este acum mai mare și, o veste foarte bună este adiția unei a doua uși glisante pe partea stângă a noului concept. Vechile versiuni aveau o mică bucătărie montată pe acel perete fix și, din fericire, poate fi regăsită și pe noul concept. Inginerii Volkswagen au împins ansamblul în spate, cât să creeze o pasarelă în spatele scaunelor din față. Plita cu inducție, chiuveta, frigiderul și sertarele sunt acum accesibile atât în ​​exterior, cât și în interior. Un aragaz este, de asemenea, inclus, iar o priză de 230 de volți este disponibilă în exterior.

Noul Volkswagen California va fi mai practic ca niciodată

Grație celei de-a doua uși glisante, mașina este compartimentată acum în trei zone. Zona 1 există pe partea dreaptă, pe unde pasagerii pot intra și ieși, așa cum se întâmplă la o dubă obișnuită. Această zonă se poate transforma într-un cort cu laturi deschise, cu o marchiză cu un singur stâlp care se extinde spre exterior pentru a crea umbră. Zona 3 este cealaltă parte a camionetei, acum accesibilă prin noua ușă glisantă și umbrită cu o copertă cu doi stâlpi, fiind destinată pentru gătit și luat masa.

La mijloc, în Zona 2, regăsim bucătăria ascunsă între scaunele din față care se rotesc la 180 de grade și bancheta din spate care se transformă într-un pat. Scaunele sunt, de asemenea, ușor demontabile pentru spațiu suplimentar și, desigur, există și acoperișul din aluminiu extensibil. Există lumini LED și prize USB pentru alimentare și este controlat prin intermediul unei tablete multifuncționale. Este sursa tuturor funcțiilor și sarcinilor de infotainment ale camionetei, fiind montată pe un braț pivotant, astfel încât să poată fi văzută din mai multe unghiuri. De asemenea, aceste funcții pot fi controla și prin intermediul unei aplicații disponibile pentru smartphone.

Un nou motor plug-in hybrid

Volkswagen T7 California Concept este pus în mișcare de un propulsor hibrid cu încărcare la priză. Este o premieră în familia California, deși Volkswagen nu oferă detalii specifice referitoare la specificațiile acestui motor. Multivan T7 eHybrid obișnuit combină un motor de 1,4 litri cu un singur motor electric pentru o putere combinată de 215 CP și poate parcurge aproximativ 50 km cu o încărcare completă a bateriei. Totuși, nu știm dacă fix acest propulsor va ajunge pe T7 California. În plus, VW spune că „toate sistemele de propulsie ale Multivan” vor fi disponibile atunci când T7 California va intra în producție în 2024, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, clienții vor avea la dispoziție și motoare termice simple, pe benzină sau motorină.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide