Volkswagen revine cu noi imagini teaser cu viitorul Amarok

Autor: Mihai Morcovescu 15 ian. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen continuă seria de imagini teaser cu noua generație a pick-up-ului de mare succes Amarok. Producătorul german a publicat noi schițe cu viitoarea camionetă. Aceasta își va face debutul comercial spre sfârșitul anului.

Noul Amarok va primi un motor V6 TDI

Cea mai recentă schiță digitală oferă o imagine mai clară asupra profilului lateral al camionetei de dimensiuni medii. Se pot observa protecțiile masive din plastic de culoare neagră de pe pasajele roților, precum și garda la sol extrem de generoasă.

Viitorul Volkswagen Amarok apare „încălțat” cu anvelope de iarnă robuste specifice regimului de rulare în off-road. Deși din schițe nu ne putem da seama de gabarit, trebuie să-i credem pe cei de la Volkswagen când spun că noua generație va fi mai mare decât actualul model.

Beneficiind de o versiune actualizată a platformei Ford T6, noul Amarok va fi cu 100 mm mai lung și cu peste 40 mm mai lat comparativ cu actuala generație.

Pentru a vă face o idee cât mai clară, trebuie spus că actualul Amarok cu cabină dublă are 5.254 m în lungime și 1.954 mm în lățime. Practic, noua camionetă va beneficia de un ampatament mărit pentru o cabină mai spațioasă.

La fel ca versiunea existentă, noul model va fi oferit cu o gamă de motorizări diesel, inclusiv un puternic V6 TDI. În funcție de piață, vor fi disponibile și alte sisteme de propulsie, similare cu cele ale „fratelui” american Ford Ranger. Noua generație Ranger va fi disponibilă în unele țări cu o unitate pe benzină cupatru cilindri 2.3 EcoBoost.

Modelul de primă generație, lansat în 2010, a generat vânzări de peste 815.000 de unități. Succesorul său va fi construit la uzina Ford din Silverton (Africa de Sud),  parte din alianţa strategică Ford-Volkswagen.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide