Volkswagen a publicat primele schițe cu noul Amarok

Autor: Mihai Morcovescu 08 dec. 2021 Știri auto

Oficialii Volkswagen au dat publicității un set de schițe de design cu viitoarea generație a pick-up-ului Amarok. Constructorul german a confirmat că noul model își va face debutul comercial spre sfârșitul anului 2022.

De la debutul camionetei, care s-a produs în 2010, Volkswagen a vândut peste 800.000 de unități Amarok.

„Frate” cu Ford Ranger

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Amarok va fi construit pe aceeași platformă cu Ford Ranger, însă din punct de vedere estetic, va fi diferit. Modelul germanilor va primi detalii specifice limbajului de design al producătorului din Wolfsburg.

Viitoarea generație Amarok va primi un set de faruri LED integrate într-o grilă frontală specifică celor mai noi modele din gama Volkswagen. Acestea vor fi conectate printr-o baghetă luminoasă, în timp ce capota profilată și aripile evazate ale roților vor da un plus de robustețe.

Într-una dintre schițele dezvăluite de Volkswagen, noul Amarok apare cu anvelope de off-road. În plus, pe plafon apar echipamente suplimentare ca parte a campaniei „Wilderness Foundation Africa” (WFA) pentru protecția rinocerului negru, o specie pe cale de dispariție.

Constructorul german ne dezvăluie și interiorul viitorului Amarok. Asemănările cu habitaclul lui Ranger sunt evidente grație unor detalii ca ecranul tactil de mari dimensiuni și instrumentarul de bord complet digitalizat, scrie Carscoops.com.

Există, însă, și unele diferențe. Volanul, tabloul de bord revizuit, ornamentele scaunelor și numeroasele spații de depozitare sunt elemente specfice Volkswagen.

Noul Volkswagen Amarok a fost dezvoltat de echipe din Australia și Europa. Spre deosebire de predecesorul său, care a fost produs la Hanovra, noul Amarok va fi asamblat în Africa de Sud și, în continuare, în Argentina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen, Autoevolution


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide