Volkswagen va reînvia brandul Scout pentru a lansa un SUV și un pick-up, ambele electrice

Autor: Mihai Morcovescu 13 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen va reînvia brandul Scout pentru a lansa noi modele electrice. Primele modele vor fi un SUV și un pick-up cu emisii zero, care își vor face debutul în anul 2026.

SUV-ul american Scout a fost produs timp de aproape două decenii

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit informațiilor publicate de constructorul german, oficialii din Wolfsburg ia uîn considerare reînvierea brandului Scout. Este vorba despre denumirea unui SUV american, care a fost produs de compania International Harvester între anii 1961 și 1980.

Acel model de teren a fost un rival direct pentru marca Jeep în acea perioadă și oferea două versiuni: SUV și pick-up cu „hardtop” detașabil. Recunoscută pentru producția de camioane, tractoare și utilaje agricole, compania americană a fost desființată în 1985.

Cu toate acestea, divizia producătoare de camioane a continuat sub numele Navistal International, care a fost achiziționată de Volkswagen în 2020. Primele modele pe care cel mai mare producător european le va construi sub acest brand vor fi un SUV de mari dimensiuni și un pick-up, ambele electrice.

Viitoarele modele de teren electrice vor sosi în 2026

Reprezentanții VW au publicat câteva schițe de design cu viitoarele modele cu emisii zero. Noua marcă Scout va fi reînviată spre finalul anului curent și va funcționa ca o subsidiară a a grupului la fel ca mărcile Audi, Skoda, Porsche, Lamborghini și Bentley.

„După revenirea de succes a mărcii noastre în SUA vom profita de oportunitatea de a ne consolida poziția pe una dintre cele mai mari piețe de electrice. Electrificarea ne oferă o ocazie istorică de a intra în segmentul camionetelor și R-SUV-urilor ca grup, ceea ce subliniază ambiția noastră de a deveni un concurent relevant pe piața americană”, a declarat Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen.

Atât SUV-ul, cât și camioneta vor fi dezvoltate pe o platformă nouă dedicată vehiculelor electrice. Se pare că investiția totală în noua marcă Scout va fi de un miliard de dolari, iar aceasta ar putea include și construirea unei noi fabrici.

Producția celor două modele ar trebui să demareze în 2026. Acestea vor fi destinate exclusiv pieței nord-americane, unde vor concura cu Jeep Wrangler și Ford Bronco.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide