Volkswagen și Renault nu vor colabora pentru dezvoltarea de mașini electrice accesibile

Autor: Ionuț Vîlciu 23 mai 2024 Știri auto
Volkswagen și Renault nu vor colabora pentru dezvoltarea de mașini electrice accesibile

Colaborarea dintre Volkswagen și Renault nu va mai avea loc. Cei doi producători intenționau să dezvolte împreună mașini electrice accesibile.

Puși față în față cu valul de mașini chinezești ce ajunge în Europa, producătorii europeni încearcă să găsească soluții pentru a rămâne competitivi în piața de vehicule electrice. Spre exemplu, Renault a vrut să creeze o alianță cu Volkswagen pentru a face față mai bine producătorilor chinezi, dar fără rezultat. Un vehicul electric de buget dezvoltat în comun de cele două companii nu se va materializa. Potrivit Motor1, CEO-ul Renault, Luca de Meo, a declarat că discuțiile dintre cele două companii s-au încheiat.

Șeful companiei franceze numește acest eșec al discuțiilor „o oportunitate pierdută”, dar sugerează că Renault este încă deschis să colaboreze cu alți producători de mașini: „Poate fi și alții”, a spus Luca de Meo. Volkswagen a refuzat să comenteze situația, dar cei doi mari producători auto au încheiat oficial orice colaborare. Chiar și așa, Renault încă plănuiește să lanseze noul Twingo electric în 2026.

Parteneriatul dintre Renault și Volkswagen nu va avea loc

Noua generație a modelului de clasă mică va fi dezvoltată exclusiv sub forma unui model pur electric și va fi o mașină mai accesibilă decât noul Renault 5 E-Tech. Noul Renault 5 electric va avea un preț de pornire de aproximativ 25.000 de euro, în timp ce Twingo ar trebui să ajungă pe piață cu un preț de pornire de circa 21.000 de euro sau chiar mai puțin de atât.

Nu se știe cum va proceda Volkswagen acum că discuțiile nu au dus către încheierea parteneriatului dintre cele două companii. Producătorul german ar putea lansa un înlocuitor pentru e-up! Acesta ar putea fi presupusul ID.1. Șeful dezvoltării tehnice Volkswagen, Kai Grünitz, a sugerat deja că mașina va avea un preț mai mic de 20.000 de euro și că ar putea ajunge la vânzare în 2027.

Bătălia în segmentul de vehicule electrice entry-level devine tot mai aprigă, iar acest lucru nu se întâmplă doar din cauza mașinilor chinezești. Dacia Spring este un real succes, iar rivali precum Citroen e-C3 sau viitorul Fiat Panda Electric se vor alătura în curând segmentului electricelor de buget.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide