Volkswagen T-Roc facelift: detalii și fotografii oficiale (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 17 nov. 2021 Știri auto

Lansat în urmă cu patru ani, Volkswagen T-Roc a primit un facelift care a presupus o serie de modificări de design. Îmbunătățirile de ordin estetic vor fi preluate de toate versiunile din gamă T-Roc, T-Roc R și T-Roc Cabriolet.

Intervenția designerilor germani a vizat în primul rând partea frontală, acolo unde blocurile optice au fost redesenate și înglobează tehnologie LED. În cazul în care clientul optează pentru farurile „Matrix”, acestea sunt conectate printr-o bandă LED ce traversează grila.

Mergând mai departe, luminile de ceață sunt acum verticale, în timp ce stopurile au fost restilizate având tentă fumurie și o nouă semnătură LED. Spoilerul posterior a fost la rându-i restilizat, în timp ce jantele au design nou și sunt pe 16, 17, 18 și 19 inch.

Versiunea de top T-Roc R oferă faruri negre, spoilere față/spate sport, jante Jerez pe 18 inch, sistem de evacuare Akrapovic, un spoiler de mici dimensiuni la haion  și carcasă argintie pentru oglinzile exterioare.

Noutăți la exterior și la interior

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La interior, cele mai importante modificări constau într-un instrumentar de bord complet digital cu display de 8 inch, în timp ce ecranul principal al sistemului infotainment este disponibil în variante de 6,5, 8,0 și 9,2 inch.

Sistemul multimedia este compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, iar volanul a fost împrumutat de pe modelul VW Golf. La capitolul siguranță, Volkswagen  T-Roc facelift a primit sistemul IQ.Drive Travel Assist.

În ceea ce privește gama de motorizări, aceasta rămâne aceeași. Ca atare, modelul „entry-level” dispune de o unitate cu trei cilindri de 1,0 litru și 110 CP, în timp ce alternativa TSI în patru cilindri de 1,5 litri produce 150 CP. Ambele modele sunt cu tracțiune pe puntea față.

Din gamă mai fac parte un TSI de 2,0 litri și 190 CP cu tracțiune integrală 4Motion și două unități turbo-diesel cu patru cilindri de 2,0 litri care dezvoltă 115 CP și, respectiv, 150 CP, aceasta din urmă având tracțiune 4Motion. Vârful de gamă T-Roc R a primit sub capotă un propulsor turbo de 2,0 litri, care dezvoltă o putere maximă de 296 CP și 400 Nm de cuplu.

Livrările noului Volkswagen T-Roc facelift vor debuta în Europa vor în primăvara anului viitor, iar prețurile anunțate vor porni de la 24.500 de euro în Germania.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide